• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Facebook, pl-p,l wyszukiwanie w google

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
162 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2020 w Offtop przez Mirek Błażejewski Początkujący (280 p.)
Cześć wszystkim.

Dzisiaj nietypowo ;)

Problem błachy ale bardzo waży..

Zastanawiałem się dlaczego moja strona na facebooku słabo sie wyszukuje w google i zauważyłem, że na pierwszym miejscu wyświetlane są strony u których pojawia sie w wyszukiwarce google przed linkiem facebook 'pl-pl' co to oznacza? Zauważyłem jeszcze że w wyszukiwarce google kategoria mojej działalności wyświetla się w j. Angielskim mimo iż sama strona jest polska i po polsku. Strony które mają znacznik pl-pl maja kategorie które wyswietlaja sie w google po Polsku. Domyślam sie ze może chodzic o jakies ustawienia juz w samym facebooku ale jest ktoś może kto wie co oznacza konkretnie znacznik 'pl-pl' i jak zmienic takie ustawienia. Może ktoś tez zauważył u siebie taki problem?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 maja 2020 przez niezalogowany

pl-pl​​​​ oznacza, że język strony to polski, a region to Polska. Facebook czasem sam przestawia język na angielski, spróbuj zrobić tak:

1. Otwórz ustawienia FB
  2. Przełącz na j. angielski
  3. Przełącz z powrotem na polski

Jeśli masz jakieś pytania, śmiało pisz.

komentarz 17 maja 2020 przez Mirek Błażejewski Początkujący (280 p.)
Dzieki za odpowiedz.

Sprawdze to jak bede przy komputerze w firmie. Mam nadzieje ze zadziala.

Jak juz jestesmy przy temacie facebooka.

Jak myslicie? Jak mozna wypozycjonowac strone facebook i od czego ta pozycja zalezy?

Czy ilosc lajkow ma znaczenie?

Moze jest ktos biegly w tym temacie?

Dzieki!

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 568 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 242 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2020 w Offtop przez PanJan3214 Użytkownik (560 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 413 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2016 w Sieci komputerowe, internet przez krispello Obywatel (1,440 p.)

93,015 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...