• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Menu-Media queries

Object Storage Arubacloud
0 głosów
114 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2020 w HTML i CSS przez Dybcio Nowicjusz (200 p.)

Witam mam problem z menu dostosowywanym pod urządzenie mobilne przez media Media Queries(pojawia się na urządzeniach o szerokości 320px-530px). Problem w tym, że jak rozwinę menu to pojawia się ono pod innym tekstem próbowałem poprawić z ,,z-index" ale się nie udało. Proszę o pomoc jak to zrobic.

Code Pen: https://codepen.io/przemek-dybalski/pen/jObxgaE

Lub:

HTML:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />

	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />
	
	<title>Gospodarstwo ogrodnicze</title>
	
	<meta name="description" content="Gospodarstwo ogrodnicze Tomasz Dybalski" />
	
	<meta name="keywords" content="kwiaty, ogród żarnów, żarnów, gmina żarnów, targ żarnów, " />
	
	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
	
	<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
	
	<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:400,700&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
	
	<link href="css/fontello.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
	
	<link type="image/x-icon" rel="Shortcut icon" href="favicon.ico" />
	
		<script src="skrypty/jquery-1.11.3.min.js"></script>
	<script>
	$(document).ready(function() {
	var NavY = $('.nav').offset().top;
	 
	var stickyNav = function(){
	var ScrollY = $(window).scrollTop();
		  
	if (ScrollY > NavY) { 
		$('.nav').addClass('sticky');
	} else {
		$('.nav').removeClass('sticky'); 
	}
	};
	 
	stickyNav();
	 
	$(window).scroll(function() {
		stickyNav();
	});
	});
	</script>
	
	
	<script src="https://code.jquery.com/jquery-2.1.4.min.js"></script>
	<script src="skrypty/jquery.bpopup.min.js"></script>
	<script>
	$( document ).ready(function() {
		$('#popup_this').bPopup();
	});
	</script>
	<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
	
</head>

<body>
<!--        <div id="popup_this" style="left: 374px; position: absolute; top: 755px; z-index: 9999; opacity: 1;">
		<span class="button b-close">
			<span>X</span>
		</span>
            <a style="color: red; font-weight: bold">Uwaga!!!</a><br><a style="color: black; font-weight: bold">Od dnia 10.05.2020r. do 17.05.2020r. na naszej stronie zamawówienia online będą niedostępne.<br>Za utrudnienia przepraszamy.</a>
	   </div>-->
	
	<div class="wrapper">
		<div class="header">
		
			<div class="logo">
				<img src="images/ros.png" style="float: left;"/>
				<span style="color: #00cc00">Godpodarstwo</span> ogrodnicze
				<div style="clear:both;"></div>
			</div>
		</div>
		    <div class="nav">
        <label for="toggle">&#9776;</label>
        <input type="checkbox" id="toggle"/>
        <div class="menu">
            <a>Strona główna</a>
            <a href="cennik">Cennik</a>
            <a href="aktualności">Aktualności</a>
            <a href="kontakt">Kontakt</a>
			<a href="o-nas">O nas</a>
        </div>
    </div>
		
		<div class="content">
		<div id="text">
		
		<div class="tytul">
		<a style="color: #00cc00">Gospodarstwo</a> <a>&nbspogrodnicze</a>
		</div>
		
		<div class="tresc">
		<a>Nasza firma znajduje się w ... na ulicy .... Na naszym gospodarstwie można zakupić kwiaty oraz sadzonki warzyw.</a>
		</div>
		<br>
		<center><img src="images/pokaz.png" style="margin-right: 20px" class="obrazek"></center>
		</div>
		</div>
		
		
		<div class="stopka">
		<a style="font-size: 15px; font-weight: bold">Kontakt &nbsp|&nbsp 123@123.pl &nbsp|&nbsp Gospodarstwo ogrodnicze, .... .. ... ...</a>
		</div>
		

	</div>
	
</body>
</html>

CSS:

body {
  	background-color: #303030;
	color: #ffffff;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	font-size: 20px;
    margin: 0;
}

#popup_this {
	z-index: 5;
	top: 50%;
	left: 50%;
	text-align:center;
	background: #fff;
	padding: 15px;
	position: fixed;
	height: auto;
    position: relative;
}
.b-close {
	color: #fff;
	background: #ff0000;
	padding: 5px 10px;
	position: absolute;
	right: 0;
	top: 0;
	cursor: pointer;
}

.wrapper
{
	width: 100%;
}

.header
{
	width:100%;
	padding: 40px 0;
}

.logo
{
	width: 990px;
	font-size: 45px;
	font-weight: bold;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}

.nav {
    text-align: center;
    height: 70px;
    line-height: 70px;
    background-color: #00cc00;
}

.pds{
	width:1000px;
	margin:auto;
	position:relative;
	}
	
	
.content
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	text-align: justify;
}

.tytul {
	margin-top: 15px;
	margin-bottom: 15px;
	font-size: 2em;
	font-weight: bold;
}

.tresc {
	font-size: 1em;
	font-weight: bold;
}

.zamow {
    background-color: #00cc00;
    border: 1px solid #006600;
    -moz-box-shadow: 2px 2px 3px #006600;
    -webkit-box-shadow: 2px 2px 3px #006600;
    box-shadow: 2px 2px 3px #006600;
    text-decoration: none;
    color: white;
    font-size: 25px;
    padding: 3px 10px;
}

.zamow:hover {
	background-color: #00b300;
	transition: all .5s
}

.zamow:active {
    -moz-box-shadow: 2px 2px 3px #006600 inset;
    -webkit-box-shadow: 2px 2px 3px #006600 inset;
    box-shadow: 2px 2px 3px #006600 inset;
}

.formularz {
	box-shadow: 0 0 20px 0 #000000;
	margin: 50px auto;
	width: 350px;
	text-align: center;
	background: #d9d9d9;
}

.formularz h2 {
	background: #00cc00;
	margin-top: 0;
	padding: 10px;
}

.formularz input {
	display: block;
	width: 90%;
	margin: 10px auto;
	padding: 10px;
}

.formularz ilosc {
	display: block;
	width: 50%;
	margin: 10px auto;
	padding: 10px;
}

.formularz textarea {
	width: 50%;
}

.stopka
{
	width: 100%;
	text-align: center;
	background-color: #222222;
	position: absolute;
	top: 1000px;
}

#text{
    visibility: hidden;
    animation-name: pojawianie;
    animation-duration: 2s;
    animation-fill-mode: forwards;
}
@keyframes pojawianie {
    from {opacity:0;} to {opacity:1;visibility: visible;}
}

.sticky
{
	width: 100%;
	position: fixed;
	left: 0;
	top: 0;
	z-index: 4;
}

.menu {
    margin: 0 30px 0 0;
}
.menu a {
    clear: right;
    text-decoration: none;
    color: white;
    margin: 0 10px;
    line-height: 70px;
	padding: 10px;
}

.menu a:hover {
	background-color: #00b300; /* menu góra */
	border-radius: 10px;
}

label {
    margin: 0 40px 0 0;
    font-size: 26px;
    line-height: 70px;
    display: none;
    width: 26px;
    float: right;
    background-color: #00cc00;
}
#toggle {
    display: none;
}



@media only screen and (min-width: 320px) and (max-width: 530px) {
    .logo {
        width: 560px;
        font-size: 35px;
    }
    .logo img {
        height: 50px;
        width: 65px;
    }
    .nav {
        width: 155%;
    }
    .stopka {
        width: 155%;
        top: 1000px;
    }
    .tytul {
        font-size: 1.3em;
    }
    .tresc {
        font-size: 0.8em;
    }
    .content {
        width: 143%;
        margin-left: 20px;
    }

    .wrapper {
        width: 100%;
    }
        label {
        display: block;
        cursor: pointer;
    }
    .menu {
        text-align: center;
        width: 100%;
        display: none;
        z-index: 3;
    }
    .menu a {
        display: block;
        border-bottom: 1px solid #00cc00;
        margin: 0;
        z-index: 3;
     
    }
    #toggle:checked + .menu {
        display: block;
    }
}

@media only screen and (min-width: 530px) and (max-width: 799px) {
    .logo {
        margin-left: 200px;
    }
    .nav {
        width: 275%;
        padding: 20px 0;
    }
    .stopka {
        width: 275%;
        top: 2435px;
    }
    .tytul {
        font-size: 4em;
    }
    .tresc {
        font-size: 3em;
    }
    .content {
        width: 1900px;
        margin-left: 50px;
    }
}

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 maja 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)

Nie zaglądałem do Twojego kodu ale pytanie, próbowałeś wrzucić ten element np do diva i ustawiać jego display: none?

 

https://stackoverflow.com/questions/11796297/div-show-hide-media-query

komentarz 15 maja 2020 przez Dybcio Nowicjusz (200 p.)
Nie próbowałem na telefonach występuje tylko ten problem z menu jak je rozwinę.
komentarz 15 maja 2020 przez Dybcio Nowicjusz (200 p.)
Sorki pomyłka ten element napisałem w css display: none;

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 637 wizyt
+2 głosów
2 odpowiedzi 95 wizyt
pytanie zadane 31 marca w HTML i CSS przez oleksik Użytkownik (590 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 139 wizyt

92,536 zapytań

141,376 odpowiedzi

319,449 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...