• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Temat pracy inżynierskiej - Front-End

Cloud VPS
0 głosów
2,193 wizyt
pytanie zadane 10 maja 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez marsoonn Początkujący (460 p.)
Siemka

Mam do Was pytanko jestem na 3 roku informatyki i niestety lub stery dopiero teraz poczułem że c/c++/Java to nie moje klimaty, od niedawna uczę się w kierunku frontendu i mam do Was pytanie

Jaki temat pracy inżynierskiej związany z frontendem wybralibyście na moim miejscu? Naprawdę bardzo nie chce wchodzić już w c++/Java

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 maja 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Jestem na magisterce i mam porównanie vue, reacta oraz angulara. Jakbym był jednak na inżynierce to wybrałbym temat związany z budowaniem aplikacji webowych przy wykorzystaniu jednej z ww technologi.
komentarz 10 maja 2020 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
W sumie fajny pomysł na pracę magisterską, może też skorzystam kiedyś :D
komentarz 10 maja 2020 przez marsoonn Początkujący (460 p.)

@pawi125 co można ciekawego stworzyć za pomocą html/css, js, bootstrapa, reactjs  co by można podciągnąć pod temat pracy inżynierskiej ?

komentarz 11 maja 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Za pomocą ww stacku możesz stworzyć jakikolwiek projekt webowy i go opisać. Możesz zrobić mini rezerwację miejsc w kinie lub jakiś serwis samochodowy... generalnie co chcesz. Później opisujesz implementacje składnie etc i powinno wystarczyć. Wykorzystaj do tego reduxa, i18n, jakieś hooki i już masz trochę do opisywania
komentarz 11 maja 2020 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Z tego ci ja zrozumiałem, OP nie chce korzystać z żadnego backendu, czysty frontend. Bez backendu, nic z tego nie postawisz - no chyba że promotor "nie zorientuje się", że wszystko to jest zmockowane, tylko to pewnie wyjdzie jak w pracy inżynierskiej nie opisze części z backendem :D . Może też skorzystać z jakiegoś firebase.
0 głosów
odpowiedź 10 maja 2020 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Jeśli mówimy o pracy inżynierskiej w sensie jakiegoś systemu, to ciężko będzie zrobić pracę inżynierską wykorzystując tylko frontend.

Sam od siebie, spróbowałbym zaimplementować jakiś mechanizm do store managementu (z możliwością integracji z ReduxDevtools) + jakieś inne devtoolsy, jeśli miałbym to robić jako frontend tylko. Do tego przykład wykorzystania w jakiejś aplikacji z mockowanymi danymi.

W Angularze, mimo że jest ngrx to ma pewne bolączki, związane z Effektami i brakiem snapshotu stanu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 425 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,337 wizyt

93,468 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,706 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...