• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy muszę umieć robić samodzielnie ładne strony by byc front-end developerem

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
337 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2020 w HTML i CSS przez Danielek123 Początkujący (250 p.)
Cześć, od jakiegoś czasu uczę się front endu, oglądam kursy, piszę jakiejś swoje stronki itp.

Wszystko jest super, bo potrafię zrobić już bardzo dużo rzeczy za pomocą css, można nawet powiedzieć, że wszystko bo wystarczy że poszukam w internecie jak daną rzecz zrobić i odrazu ją implementuję do kodu.

Jedyny problem tkwi w tym, że jestem totalnym przeciwieństwem grafika.

Moje strony są obrzydliwie brzydkie, bo nie potrafię dobierać kolorów ani nie potrafię ładnie ułożyć layoutu.

Mogę włączyć sobie obojętnie jaką stronę i jestem w stanie zrobić dokładnie taką samą 1:1, lecz nie potrafię zrobić samodzielnej strony by była ładna.

Wiem, że jeśli kiedyś znalazłbym pracę to dam dostanę odrazu layout od grafika itp. Ale czy to że nie potrafię samodzielnie zrobić najprostszej stronki by wyglądała ładnie jest jakimś ogromnym problemem w dalszym rozwijaniu się.

Proszę o wyrozumiałość, rozpisuję się bo jest to bardzo ważna dla mnie rzecz, która  zadecyduje o moich dalszych krokach.

Pozdrawiam

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 9 maja 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Zależy od firmy, ja np. Dostaję gotowe makiety od ux, czasami nawet klikalne jak są jakieś modale itp. Rolą fronta jest skonsumowanie api, dorobienie odpowiedniej logiki frontowej, rozłożenie elementow wg makiet, ustalenie z analitykami różnych kwestii jak eventy itp. Pamiętaj, że frontend to nie  grafik czy ux, od tego są innj ludzie i niech kazdy robi swoje, a jak firma wymagałaby od Ciebie wszystkiego to cóż, firm jest wiele, nikt nie zmusza Cie do brania.pierwszej lepszej oferty :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,702 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 529 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,960 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Xoni Nowicjusz (120 p.)

93,173 zapytań

142,184 odpowiedzi

321,968 komentarzy

62,502 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 1157p. - dia-Chann
  2. 1139p. - Łukasz Piwowar
  3. 1131p. - CC PL
  4. 1126p. - Łukasz Eckert
  5. 1118p. - Tomasz Bielak
  6. 1104p. - Michal Drewniak
  7. 1083p. - Marcin Putra
  8. 1078p. - rucin93
  9. 1071p. - rafalszastok
  10. 1054p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 1047p. - Piotr Aleksandrowicz
  12. 1037p. - Michał Telesz
  13. 1017p. - Mikbac
  14. 1005p. - ssynowiec
  15. 992p. - Dominik Łempicki (kapitan)
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...