• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odzyskiwanie/reset hasła

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
320 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2020 w Java przez szynszyl97 Początkujący (410 p.)
Siemka, piszę aplikacje na adroida i chciałbym zaimplementować przypominajke hasła. Mam już stworzoną bazę danych w android studio. Aplikacja zawiera rożne typy użytkowników i jeden z nich ma możliwość resetu hasła innych użytkowników na wypadek gdyby zapomnieli hasła. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Ktoś ma jakieś rady, najlepiej materiały pomocnicze, książki tutoriale itd.  Z góry dzięki
komentarz 6 maja 2020 przez Ehlert Ekspert (213,860 p.)
przeniesione 6 maja 2020 przez ScriptyChris

Mam już stworzoną bazę danych w android studio.

Wgl nie czaję tego określenia, a słyszę je nie po raz pierwszy. Masz bazę na jakimś serwerze i połączyłeś się do niej przez android studio? Masz bazę w sqlite i po prostu ją otworzyłeś? 

komentarz 7 maja 2020 przez szynszyl97 Początkujący (410 p.)
Tak, mam bazę w sqlite. Jestem w momencie, w którym muszę podmienić stare hasło na nowe w bazie.
komentarz 8 maja 2020 przez Ehlert Ekspert (213,860 p.)
I masz wielu userów w tej bazie?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 105 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2023 w Java przez piotr_domanski Bywalec (2,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 135 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2022 w Java przez dave91 Początkujący (480 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 645 wizyt
pytanie zadane 11 października 2021 w Java przez Bomberos Nowicjusz (120 p.)

92,963 zapytań

141,928 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...