• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHP odesłanie do podstrony

Object Storage Arubacloud
+1 głos
302 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2020 w PHP przez TomJar Nowicjusz (230 p.)
zmienione kategorie 6 maja 2020 przez Arkadiusz Waluk
Chciałbym zrobić w navbarze formularz logowania i chce żeby mnie po zalogowaniu odsyłało na stronę z której próbowałem się logować a nie zawsze do tej samej strony.

Jest w PHP jakiś sposób?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 maja 2020 przez antypop Mądrala (5,730 p.)
Ustaw sobie w formularzu logowania dodatkowy parametr który zawiera informacje o aktualnie wyświetlanej przez usera stronie i w skrypcie po poprawnym zalogowaniu ustaw sobie przejście na tę właśnie strone :P
0 głosów
odpowiedź 6 maja 2020 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Nie za bardzo rozumiem Twojej pytanie. Po co chcesz po zalogowaniu wrócić na stronę logowania? Tu masz jakiś przykład użycia header

http://forum.php.pl/PHPSesje_przechodzenie_miedzy_stronami_t147964.html
komentarz 6 maja 2020 przez TomJar Nowicjusz (230 p.)
Nie chce wracać do strony logowania, tylko jeśli user próbuje się zalogować z podstony index.php to chce aby po zalogowaniu (logowanie w pasku navbara jest na każdej podstronie) przenosiło go z powrotem na strone indexu, ale jeśli próbuje to zrobić z podstrony Y to żeby nie przenosiło go na sztywno do indexu tylko znów do podstrony Y
komentarz 6 maja 2020 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,920 p.)

Kwestia ustawienia odpowiedniej zmiennej sesyjnej po zalogowaniu i potem sprawdzaniu, czy ona istnieje.

if(isset($_SESSION["zalogowano"]) {
    header("Location: stronaY.php");    //User zalogowany, przejdź do strony Y
}
else {
    header("Location: index.php");    //User niezalogowany, przejdź do strony logowania
}

 

0 głosów
odpowiedź 14 maja 2020 przez Jackoza Początkujący (410 p.)

Mógłbyś dodać niewidocznego inputa (type="hidden"), którego wartością byłby adres danej podstrony. Potem w skrypcie logowania wczytywał byś tą wartość do headera.

Przykład użycia w skrypcie logowania:

header("Location: ".$_POST['adres_strony']);
exit();

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 392 wizyt
pytanie zadane 11 lipca 2019 w PHP przez mateusz.zajac Obywatel (1,460 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,856 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2015 w PHP przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 10 września 2022 w PHP przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)

92,661 zapytań

141,557 odpowiedzi

320,000 komentarzy

62,028 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...