• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows konto admina

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
120 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Eriss69 Gaduła (4,470 p.)
Witajcie, dzis dostalem od osoby x laptopa do zrobienia i mam problem a mianowicie, mam konto admina swoje haslo etc, i drugie konta to konto 10-latka ktory wczesniej nasciagal wirusów od cholerci :) I moje ptanie brzmi jak zrobic ograniczenie do instalacji na dysku c? Zrobilem mu ograniczenia ale jak by chcial zainstalowac na dysku np d,e prosi go o podaie hasła administratora :/ jak mozna to zrobic?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 maja 2020 przez j23 Mędrzec (195,220 p.)
Nadaj pozostałym dyskom odpowiednie prawa dostępu tak, by młody nie mógł nic na nich zapisać.
komentarz 8 maja 2020 przez Eriss69 Gaduła (4,470 p.)
Chodzi o dysk c :P duzo błedow wysakkuje jak cos mu zabraniam
komentarz 8 maja 2020 przez j23 Mędrzec (195,220 p.)

Jeśli jest zwykłym użytkownikiem z ograniczeniami, to w Program Files czy Windows nic nie zainstaluje. No i generalnie jak nie ma praw admina, to nie zrobi niczego, co mogłoby uszkodzić system lub pliki innych użytkowników, co najwyżej sobie zasyfi konto.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 672 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2020 w PHP przez spicedagger Użytkownik (530 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 633 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 199 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2018 w Ogłoszenia, zlecenia przez newperspective Początkujący (310 p.)

93,015 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,272 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...