• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zliczenie sumy

Object Storage Arubacloud
0 głosów
143 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2020 w C# przez AgentTecza Obywatel (1,810 p.)

Witam prosiłby o pomoc w programie c#

using System;

namespace test
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
           int punkt11 = int.Parse(Console.ReadLine());
            int punkt22 = int.Parse(Console.ReadLine());
            int wynik = punkt11;
            int wynik1 = punkt22;

            Console.WriteLine(wynik);
            Console.WriteLine(wynik1);

            for (int i = 0; i < 500; i++)
            {

                for (int a = 0; a == 1; a++)
                {


                    int punkt1 = int.Parse(Console.ReadLine());
                    int punkt2 = int.Parse(Console.ReadLine());
                    int ogolnywynik = wynik + punkt1;
                    int ogolnywynik1 = wynik1 + punkt2;
                    Console.WriteLine(ogolnywynik);
                    Console.WriteLine(ogolnywynik1);
                }
               
            
            
            }
            Console.ReadKey();
        }
    }
}

Potrzebuję w tym momencie dodać punkt1 z punkt2 i nie wiem jak to zrobić żeby było to w pętli która działa praktycznie cały czas potrzebuję jakieś podpowiedzi 

komentarz 5 maja 2020 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Chcesz by punkt1 i punkt2 zachował swoje wartości? Zmienne na których Tobie zależy zdefiniuj przed pętlami.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 maja 2020 przez Siemił Mądrala (7,380 p.)
Nie rozumiem o co ci chodzi ale jak chcesz to mogę ci coś doradzić.

Zauważ że linia od 9 do 15 oraz 24 i 29 to praktycznie to samo. Możesz to zamknąć w jednej funkcji. Kod będzie czytelniejszy. Wewnętrzna pętla jest dziwna? Po co ci pętla która wykona się raz?
komentarz 5 maja 2020 przez AgentTecza Obywatel (1,810 p.)
Potrzebuję,żeby zaraz po tym jak wyświetli się pierwszy wynik cały czas dodawały się kolejne wpisane liczby od użytkownika i nie potrafię tego wykonać
0 głosów
odpowiedź 5 maja 2020 przez AgentTecza Obywatel (1,810 p.)
Chcę żeby za pierwszym razem pokazało liczbę, którą wpisał użytkownik i później pokazywać wynik tego co wcześniej wpisał użytkownik plus to co wpisał teraz i żeby to działało cały czas

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 305 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2022 w C i C++ przez Franciszek Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 270 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2022 w C i C++ przez maxkolanko1998 Gaduła (3,230 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 132 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2021 w Algorytmy przez rob5016 Nowicjusz (120 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...