• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Świeży system bluescreen nieznana przyczyna

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
108 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2020 w Systemy operacyjne, programy przez 2022 Nowicjusz (190 p.)
Cześć, szukam już dobry tydzień rozwiązania ale nic nie daje efektu także pisze to pytanie.

Kupiłem ostatnio używany komputer z allegro naprawdę po taniości w założeniu po to by nauczyć się trochę Archa, ale naszła mnie w pewnym momencie ochota żeby pograć sobie na nim w jakieś starsze gierki. I tu pojawia się problem bo o ile z Arch, Lubuntu (i jeszcze parę distro) nie było żadnych problemów to Windows (próbowałem 7 i 10) wyrzuca Bluescreen. Taka sama sytuacja występuje na siódemce i dziesiątce. Dodam że są to oryginalne iso. Komputer nie grzeje się. Sprawdziłem dysk i ram przez mhdd i memtest i są w porządku. Przejście na safemode nie niweluje problemu Bios zaktualizowany do najnowszego, nie wydaje mi się też że może to być problem ze sterownikami. Wykluczyłem też napęd cd i czytnik kart, po ich odłączeniu nic się nie zmienia.

System wyrzuca naprawdę rożne kody błędu, większość nie związana ze sobą. Czasami podziała pół dnia a czasami pada po 10 minutach od włączenia.

Specyfikacja:

Dell Dimension e520

core2duo e6300

geforce 7300 le ( plus jeśli to istotne-na przejściówce z DVI na VGA | system po instalacji sterowników wykrywa kartę jako 7600 gt)

płyta główna i zasilacz od della chyba z tego zestawu (plus jeśli to istotne- nie instalowałem sterowników chipsetu)

ram 2gb w dwóch kościach

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 maja 2020 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
wybrane 5 maja 2020 przez 2022

Najlepsza

Użyj programu BlueScreenView, będziesz wiedział, który sterownik powoduje wywrotkę.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 659 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 164 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 354 wizyt

93,264 zapytań

142,260 odpowiedzi

322,234 komentarzy

62,582 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...