Cześć, szukam już dobry tydzień rozwiązania ale nic nie daje efektu także pisze to pytanie.
Kupiłem ostatnio używany komputer z allegro naprawdę po taniości w założeniu po to by nauczyć się trochę Archa, ale naszła mnie w pewnym momencie ochota żeby pograć sobie na nim w jakieś starsze gierki. I tu pojawia się problem bo o ile z Arch, Lubuntu (i jeszcze parę distro) nie było żadnych problemów to Windows (próbowałem 7 i 10) wyrzuca Bluescreen. Taka sama sytuacja występuje na siódemce i dziesiątce. Dodam że są to oryginalne iso. Komputer nie grzeje się. Sprawdziłem dysk i ram przez mhdd i memtest i są w porządku. Przejście na safemode nie niweluje problemu Bios zaktualizowany do najnowszego, nie wydaje mi się też że może to być problem ze sterownikami. Wykluczyłem też napęd cd i czytnik kart, po ich odłączeniu nic się nie zmienia.
System wyrzuca naprawdę rożne kody błędu, większość nie związana ze sobą. Czasami podziała pół dnia a czasami pada po 10 minutach od włączenia.
Specyfikacja:
Dell Dimension e520
core2duo e6300
geforce 7300 le ( plus jeśli to istotne-na przejściówce z DVI na VGA | system po instalacji sterowników wykrywa kartę jako 7600 gt)
płyta główna i zasilacz od della chyba z tego zestawu (plus jeśli to istotne- nie instalowałem sterowników chipsetu)
ram 2gb w dwóch kościach