• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

SFML Błąd konfiguracji/instalacji

0 głosów
166 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2020 w C i C++ przez Michał Wierzbiński Użytkownik (630 p.)

Siemka, ostatnio szukałem jak mieć sfml w code blocks, trafiłem na to no i mam problem, po zrobieniu dokładnie  tego co on (Zupełnie od nowa instalacja CodeBlocks itd) i przepisaniu tego kodu wyskakuje mi szereg błędów:

EDIT: Po dopisaniu using namespace sf; teraz jest to:

||=== Build: Debug in sfmlProject (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
obj\Debug\main.o||In function `main':|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|6|undefined reference to `sf::String::String(char const*, std::locale const&)'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|6|undefined reference to `sf::VideoMode::VideoMode(unsigned int, unsigned int, unsigned int)'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|6|undefined reference to `sf::RenderWindow::RenderWindow(sf::VideoMode, sf::String const&, unsigned int, sf::ContextSettings const&)'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|7|undefined reference to `sf::Window::isOpen() const'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|10|undefined reference to `sf::Window::pollEvent(sf::Event&)'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|14|undefined reference to `sf::Window::close()'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|19|undefined reference to `sf::RenderTarget::clear(sf::Color const&)'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|20|undefined reference to `sf::Window::display()'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|6|undefined reference to `sf::RenderWindow::~RenderWindow()'|
C:\Users\VEnder\Desktop\programing\sfmlProject\main.cpp|6|undefined reference to `sf::RenderWindow::~RenderWindow()'|
obj\Debug\main.o:main.cpp:(.rdata$.refptr._ZN2sf5Color3RedE[.refptr._ZN2sf5Color3RedE]+0x0)||undefined reference to `sf::Color::Red'|
||error: ld returned 1 exit status|
||=== Build failed: 12 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 1 second(s)) ===|

CodeBlocks, MinGW,sfml najnowsze 

Pozdrawiam

komentarz 24 kwietnia 2020 przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
Zmień IDE na Visual Studio
komentarz 24 kwietnia 2020 przez Michał Wierzbiński Użytkownik (630 p.)
ale co gdzie zmienić? Sory ale nigdy jakoś sie wczęsniej bardziej w tym temacie nie interesowałem
komentarz 24 kwietnia 2020 przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
Zmień program z którego korzystasz Code::Blocks to jeden wielki problem.
komentarz 24 kwietnia 2020 przez tkz Nałogowiec (42,060 p.)
Problemem nie jest narzędzie, a brak wiedzy autora.

Zobacz inne tematy na forum, było już o tym. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy, to musisz pokazać jak konsolidujesz SFML z code blocks'em.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 637 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2015 w C i C++ przez lukasz_m Obywatel (1,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 247 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 330 wizyt

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...