• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak otworzyć plik mdf w bazie danych?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
790 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2020 w C# przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)

Cześć. Uczę się ASP.NET CORE z dokumentacji Microsoft (https://docs.microsoft.com/pl-pl/aspnet/core/tutorials/razor-pages/sql?view=aspnetcore-3.1&tabs=visual-studio) i napotkałem pewien problem. Kiedy chcę otworzyć plik bazy danych z rozszerzeniem  mdf wyskakuje mi taki komunikat (screen poniżej) i nie wiem o jaką aplikację chodzi. W dokumentacji nic o tym nie ma, tak więc jeżeli wiecie jak to naprawić i ewentualnie co mam zainstalować to proszę o pomoc. Dzięki za odpowiedzi. 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia 2020 przez Kajetan Duszyński Użytkownik (840 p.)
Nie wiem co dokładnie robisz, ale nie powinieneś po prostu otwierać tego pliku tylko podłączyć go do Twojej lokalnej instancji sqlserver.

Zobacz tutaj:

https://youtu.be/rhIr9Qf-oHw
komentarz 20 kwietnia 2020 przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
ok tylko co mam zorbić jak w  View nie mam SQL server object explorer i do jakiej bazy danych mam się połączyć, bo w domyślnej nie mam danych, które tworzyłem przechodząc ten poradnik (chodzi o ten, do którego podałem link w  pytaniu ).

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,627 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 268 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2020 w C# przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 868 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2017 w C# przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)

93,291 zapytań

142,290 odpowiedzi

322,337 komentarzy

62,615 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...