• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nieznany kod na stronie HTML

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
538 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2020 w HTML i CSS przez Kodam164 Początkujący (250 p.)

Dzień dobry, 
po załadowaniu plików na serwer na górze strony pojawia się bardzo dużo linijek nieznanego kodu. Kompletnie nie mam pojęcia skąd się bierze, podejrzewam jakieś złośliwe oprogramowanie ale po przeskanowaniu plików programem AVG ten nie wykrywa żadnych zagrożeń, również skaner stron nie wskazuje aby na tej znajdowały się jakieś wirusy. Problem nie występuje gdy: 

-plik odpalam lokalnie,

-wyłączam blokowanie reklam, 

-na przeglądarce Safari 

poniżej część wyświetlającego się kodu 

komentarz 18 kwietnia 2020 przez Kodam164 Początkujący (250 p.)
przeniesione 18 kwietnia 2020 przez Arkadiusz Waluk

wrzucam kilka pierwszych linijek w formie kodu 

:root topadblock, :root script[src^="http://free-shoutbox.net/app/webroot/shoutbox/sb.php?shoutbox="] + #freeshoutbox_content, :root input[onclick^="window.open('http://www.FriendlyDuck.com/"], :root img[alt^="Fuckbook"], :root iframe[src^="http://static.mozo.com.au/strips/"], :root iframe[id^="google_ads_iframe"], :root header#hdr + #main > div[data-hveid], :root div[jscontroller="U835zd"] + c-wiz[jsrenderer="YnuqN"], :root div[id^="zergnet-widget"], :root div[id^="traffective-ad-"], :root div[id^="sticky_ad_"], :root div[id^="q1-adset-"], :root div[id^="proadszone-"], :root div[id^="mainads"], :root div[id^="lazyad-"], :root div[id^="google_dfp_"], :root div[id^="google_ads_iframe_"], :root div[id^="dmRosAdWrapper"], :root div[id^="div-gpt-ad"], :root div[id^="div-adtech-ad-"], :root div[id^="dfp-slot-"], :root div[id^="dfp-ad-"], :root div[id^="block-views-topheader-ad-block-"], :root div[id^="advt-"], :root div[id^="ads300_600-widget"], :root input[onclick^="window.open('http://www.friendlyduck.com/"], :root div[id^="ads300_250-widget"], :root div[id^="ads250_250-widget"], :root div[id^="ads120_600-widget"], :root div[id^="adrotate_widgets-"], :root div[id^="adfox_"], :root div[id^="ad_script_"], :root div[id^="ad_rect_"], :root #content > #right > .dose > .dosesingle, :root div[id^="ad_bigbox_"], :root div[id^="ad-server-"], :root div[id^="acm-ad-tag-"], :root div[id^="ADV-SLOT-"], :root div[data-role="sidebarAd"], :root div[data-native_ad], :root a[href^=" http://n47adshostnet.com/"], :root div[data-id^="CarouselPLA-"] > .kzwEHf, :root div[data-adunit], :root div[data-adunit-path], :root div[class^="proadszone-"], :root div[class^="pane-google-admanager-"], :root

komentarz 18 kwietnia 2020 przez Kodam164 Początkujący (250 p.)

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 kwietnia 2020 przez frostify Mądrala (5,640 p.)
Wygląda to na malwarowe oprogramowanie, wirus na twoim komputerze, być może kolega ma ten sam problem, może wysyłaliście sobie jakiś plik lub ściągaliście coś z tego samego źródła.

Albo adblock jakiś trefny, to akurat dziwne.

Czy kolega ma ten sam adblock?

U mojej mamy na kompie w chrome nie da się ustawić google jako domyślnej wyszukiwarki, zawsze wraca yahoo.

Nie wiem czy się da, a jeśli tak to ile by to zajęło, by znaleźć i usunąć tego wirusa, jednak najprościej, jeśli to konieczne, niestety jest sformatować kompa.

Popytaj większej ilości znajomych, posprawdzaj tak na kilkunastu komputerach, jeśli tylko u was dwóch to występuje, to z perspektywy projektu strony, to nie problem.

U mnie kod jest czysty (w chrome), nic co podałeś w screenie nie występuje.
0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)
Ten obrazek jest za mały, nic nie widać. Dodaj w większej rozdzielczości albo wklej link do strony.
0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2020 przez klikweeb Obywatel (1,480 p.)
słaby ten screen. nie widzę dokładnie kodu
0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
Może chodzić właśnie o blokowanie reklam, mogą to być skrypty które za to odpowiadają
0 głosów
odpowiedź 18 kwietnia 2020 przez Kodam164 Początkujący (250 p.)

okej, udało mi się dojść, że jest to jakiś arkusz stylu... tylko skąd on się wziął??

komentarz 18 kwietnia 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)
Ja przeglądając kod nic takiego nie widzę. Zobacz u siebie na innym komputerze.
komentarz 19 kwietnia 2020 przez Kodam164 Początkujący (250 p.)
Na innym komputerze problem nie występuje, jednak u mojego znajomego kod również się pojawia gdy odpala stronę na chromie . Na safari z kolei wszystko jest w porządku...

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 2,010 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 136 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2019 w HTML i CSS przez Grilant Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 146 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2017 w HTML i CSS przez Lukasz9210 Obywatel (1,060 p.)

93,433 zapytań

142,428 odpowiedzi

322,661 komentarzy

62,796 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...