• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

W PHP znacznik <style> działa, ale <link rel="stylesheet"> już nie.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
319 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2020 w PHP przez Stami Gaduła (3,790 p.)

Witam.

Mam taki kod:

<style>
	a
	{
		style="color: black; 
		text-decoration: none; 
	}
</style>
<?php 
		//[...]
		echo '<a href = \'index.php?page='. $pagel["id"] . '\'"> '. $pagel['pageName'] .'</a> <br />';
?>

Tutaj wszystko działa, ale jak chce zastąpić blok <style> na:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>

Już kod css nie działa.
Oczywiście w pliku style.css jest to samo co w  bloku <style> w pierwszym kodzie.

Jak naprawić ten problem?
Z góry dziękuje za pomoc.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)

Może głupie pytanie , ścieżkę dostępu masz prawidłową?

Ja dodaje w ten sposób 

<link rel="stylesheet" href="/style-obrazy/style.css">

I zawsze działa . Ważne żeby mieć dobrą ścieżkę do pliku 

0 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)
Sprawdzałeś błędy w konsoli przeglądarki? Być może ścieżką jest nieprawidłowa tak jak jedna osoba już wspominała. Jeśli tak, w konsoli będziesz miał podaną ścieżkę z której przeglądarka próbuje pobrać style.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 576 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2018 w HTML i CSS przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 167 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 268 wizyt
pytanie zadane 12 października 2019 w Python przez Tomasz Serwański Nowicjusz (120 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...