• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Moja aplikacja - możliwość programowania komend głosowych

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
275 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2015 w Nasze projekty przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
edycja 8 sierpnia 2015 przez fckueve

Witam,

Stworzyłem aplikację Basement dzięki której możemy używać PC za pomocą komend głosowych wypowiedzianych do telefonu, wpisując je, lub głosowo (Jeżeli ktoś ma głosowe wprowadzanie tekstu po angielsku), do tego jest możliwość tworzenia własnych komend do tej aplikacji.

Pierwszę prezentacja:

Po pobraniu aplikacji ze strony http://projectbasement.16mb.com/ wystarczy przeskanować kod QR telefonem i otworzy się strona do wprowadzania komend:

Obecnie działają tylko 2 komendy, ale aplikację przebudowałem dopiero wczoraj. 

  • play {title} on my pc
  • close {proces name}
  • open link {url} ; open url {url}

 

DEV:

W folderze file, znajduję się właśnie pliki wykorzystujące komendy w należności od nazwy pliku:

przykładowo: close @

oznacza że 1 wyraz komendy to "close" a @ to argument

@ możemy wykożystać tylko w środku lub na końcu komendy! (argument nie jest wymagany)

przykładowy kod w C#:

namespace do___on_my_pc
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            if(args.Length == 1)
            {
                //Kod z wykorzystaniem argumentu
            }
        }
    }
}

w linijce 

namespace do___on_my_pc

środkowe "_" pomiędzy "_" w nazwie pliku jest "@", ale jako iż @ tam nie może byc, zamieniała się w "_"

po kompolacji i przeniesieniu programu do file będziemy mogli użyć komendy "do something on my pc".

 

Nazwy plików komend powinny być małe.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 9 sierpnia 2015 przez Middleman Początkujący (320 p.)
Czy tylko u mnie wykrywa wirusa?
komentarz 10 sierpnia 2015 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
Nie tylko u Ciebie, u mnie też :/
komentarz 10 sierpnia 2015 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
edycja 10 sierpnia 2015 przez fckueve
Co wam wykrywa wirusa?? Przeglądarka czy jakiś antywirus??

Mogę prosić o screena?
komentarz 11 sierpnia 2015 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
Jakiś antywirus- avast
komentarz 11 sierpnia 2015 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
Screena nie wrzucę, bo jak chcę pobrać, to strona jest niedostępna
komentarz 11 sierpnia 2015 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
Dzienw, u mnie działa.
0 głosów
odpowiedź 8 sierpnia 2015 przez niezalogowany

Proste, a przyjemne :)

Dobra robota. Sam również pracuję nad asystentem głosowym, taką mini-cortanę. cheeky

komentarz 8 sierpnia 2015 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
Na telefony czy PC??

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 389 wizyt
+7 głosów
2 odpowiedzi 314 wizyt
+2 głosów
0 odpowiedzi 114 wizyt

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...