• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed mapowanie dysku

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
343 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez czt1220968 Użytkownik (810 p.)
zamknięte 4 kwietnia 2020 przez czt1220968
Cześć, mam pytanie.

Mam w ruterze podpięty USB i mam podłączony lanem ruter do komputera. Nie wiem dlaczego, ale przy próbie mapowania dysku sieciowego pokazują się tylko komputery, a dysk się nie pokazuje. Dodam, że jest to sieć prywatna. Jakieś ustawienie może blokować widoczność tego USB? Jakieś pomysły?

WINDOWS 10 home
komentarz zamknięcia: Rozwiązałem problem. Może komuś się przyda - https://docs.microsoft.com/pl-pl/windows-server/storage/file-server/troubleshoot/smbv1-not-installed-by-default-in-windows. Panel sterowania -> wł/wył funkcje -> należy włączyć SMB1.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2020 przez czt1220968 Użytkownik (810 p.)
dodam jeszcze że dysk widać na telefonie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 140 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 4,228 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Hapsiu Użytkownik (510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 511 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2021 w Sieci komputerowe, internet przez endorse Nowicjusz (160 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...