• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Usuwanie liniej z notatnika.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2020 w C i C++ przez FaloY Bywalec (2,180 p.)
zamknięte 3 kwietnia 2020 przez FaloY

Siema, mam probelm z moim kodem, a dokladnie z funkcja usuwania spacji z notatnika, udalo mi sie napisac taka funkcje:

while (getline(file2, line)) {
	if (line.find(" ") != string::npos) {
		linia.erase(line.find(" "), 1);
	}
}

I wszystko niby dziala, bo usuwa tą spację,(czyli w notatniku jest np: end to end, to po obróbce tego ma być: endtoend) ale tyko z kilku pierwszych linijkach. Gdzie w notatniku jest okolo 250 linijek.

komentarz zamknięcia: Rozwiązane

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2020 przez tangarr Mędrzec (154,780 p.)
wybrane 3 kwietnia 2020 przez FaloY
 
Najlepsza

Czym jest zmienna linia?
Jeżeli w tym miejscu miała być zmienna line to kod usuwa tylko pierwszą spację z każdej linii.
Jeżeli chcesz pozbyć się wszystkich spacji musisz wyszukiwać spacje tak długo, aż nie będziesz mógł żadnej znaleźć.
 

while (getline(file2, line)) {
        int pos = 0;
        while (true) {
            pos = line.find(' ', pos);
            if (pos == string::npos)
                break;
            line.erase(pos, 1);
        }
        cout << line << endl;
    }

 

0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2020 przez TOWaD Mądrala (5,700 p.)
może coś w tym stylu
string s;
{
     isteram file(notatnik.txt);
     getline(file,s,0);
}
{
     ostream file(notatnik.txt);
     for(int i=0;i<s.size;i++) if(s[i]!=' ') file.put(s[i])
}

 

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 262 wizyt
pytanie zadane 7 października 2020 w C i C++ przez magda_19 Gaduła (3,080 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 389 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2020 w C i C++ przez ResCrove Obywatel (1,700 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 215 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2020 w C i C++ przez nikola2404 Nowicjusz (140 p.)

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...