• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zmiana wersji python w virtualenv

0 głosów
575 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2020 w Python przez bbbbbbbb Użytkownik (950 p.)
Siemka, czy ktoś może mi pomóc ze zmianą wersji pythona w virtual env? Problem polega na tym że posiadam aktualnie wersję pythona 3.8 na moim macu, chcę zainstalować tensorflow ale nie jest obsługiwany dla tej wersji pythona więc muszę zmienić z 3.8 na 3.6 próbowałem zainstalować te wersję tak jak instalowałem 3.8 ale niestety na stronie pythona nie ma umieszczonego pliku instalacyjnego z gui tylko pobiera mi się sam folder o nazwie python3.6.10 i za holere nie wiem co z tym **** zrobić. Używałem wcześniej Pycharma i zmieniałem interpreter ale przy instalacji tensorflow wywalało dziwne komunikaty więc wolę pracować w atomie. Czy jest jakaś opcja żeby zmienić intepreter w virtualenv przy twrzeniu go bez pobierania 5 biliardów plików i instalacji kolejnych 67 biliardów programów, paczek i tego typu syfu?
komentarz 2 kwietnia 2020 przez adrian17 Mentor (354,800 p.)

ale niestety na stronie pythona nie ma umieszczonego pliku instalacyjnego z gui tylko pobiera mi się sam folder o nazwie python3.6.10 i za holere nie wiem co z tym **** zrobić

Z tego co widzę, tutaj dla starszych 3.6.x jest dostępny instalator. https://www.python.org/downloads/mac-osx/

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 343 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2019 w Python przez gunaterek Bywalec (2,760 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,605 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 362 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2021 w Python przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

93,605 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,093 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...