• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

herbata/zioło na podkręcenie motywacji do działania-ilex guayusa

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,179 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mateista Nowicjusz (180 p.)

Cześć programiści.

Chciałem się podzielić z Wami informacją o naprawdę świetnej roślinie/herbacie/zielu? o nazwie ilex guayusa z Ekwadoru. Roślina jest dostępna w Polsce, to siostra yerba mate ale efektywniejsza. Nasypałem 3 łyżeczki do kubka i zalałem jak kawę..przykryłem wywar na kilka minut i efekty bardzo mnie zaskoczyły. Napar który wypiłem dodał mi energii takiej umysłowej że kod źródłowy prawie sam się pisał hehe i nie miałem szybkiego zjazdu energii jak po kawie. Polecam Wam na koncentrację, energię i po prostu na 'chcenie się' na co dzieńsmileyyes

komentarz 2 kwietnia 2020 przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)
Polecam przeczytać Caffeine Blues, zmienisz zdanie odnośnie herbat, kaw, zawierających szczególnie duże ilości kofeiny.
komentarz 2 kwietnia 2020 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Czy ja dobrze widze, ze ten artykul jest z 1998 roku? 23 lata prawie juz minely, nie wiem czy to dobre zrodlo. Dodam, ze yerba ma tez pozytwne wlasnosci i nikt nie moowi o piciu tego codziennie, albo i kilka razy dziennie (no chyba, ze ma sie mocne serce i lubie sie ten smak)
1
komentarz 2 kwietnia 2020 przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)
Jeżeli  10% zawartości 400 stronnej książki to przypisy i źródła realnie potwierdzone, to nie wydaje mi się ,że content jest mało wiarygodny. Przez 23 lata nie zmieniło się też działanie kofeiny i ludzkiego organizmu  jeśli chodzi  o te kwestie. Biologia to nie IT.  Polecam mimo wszystko przeczytać.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 284 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2023 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Knapek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 488 wizyt
+4 głosów
9 odpowiedzi 572 wizyt

92,954 zapytań

141,913 odpowiedzi

321,141 komentarzy

62,286 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...