Ok. Czy mógłbyś też poszukać jeszcze informacji na ten temat? Bo ja jestem trochę zielonych w tych tematach. I nie jestem pewien, czy czegoś nie przeoczę.
W 2005 roku wiceprezes Epic Games Mark Rein przyznał, że prace nad Unreal Engine 4 trwają od 2003 roku[10]. Na konferencji DICE Summit w 2010 roku powiedział też, że silnik nie jest w stanie pracować na obecnej generacji konsol do gier i komputerów oraz że prawdopodobnie będzie wykorzystany w konsolach następnej generacji. Czwarta wersja została wydana 19 marca 2014 roku[11]. Pierwszą grą opartą na tym silniku była Daylight. Miesiąc po premierze ukazała się pierwsza aktualizacja, która umożliwiła współpracę z PlayStation 4, Xbox One oraz Linuksem[1][2]. Od 2 marca 2015 silnik wraz z przyszłymi aktualizacjami stał się darmowy dla wszystkich twórców, którzy chcieliby tworzyć na nim gry. W przypadku produkcji komercyjnych, które zarobiły ponad trzy tysiące dolarów, twórcy zobowiązani są do opłacania tantiem w wysokości pięciu procent zysków
Tak wiec oplat nie poniesiesz, jesli nie zarobisz na tym, albo do 3k dolarow.
Czyli spokojnie mogę opublikować grę w modelu free to play, nie spędzając przy tym kolejnych lat za kratami Dziękuję za poświęcenie mi czasu. No i wlatuje najlepsza odpowiedź
93,398 zapytań
142,390 odpowiedzi
322,576 komentarzy
62,756 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj