• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Chcę przypisać więcej Ram do Minecraft, ale launcher twierdzi, że nie mogę więcej niż 1GB ...

Cloud VPS
0 głosów
752 wizyt
pytanie zadane 27 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez GrubyJohnny Nowicjusz (120 p.)
Witam, szukam pomocy, mam niecodzienną sytuację, w obliczu kwarantanny staram się zagospodarować czas i umilam go sobie grając ze znajomymi w Minecraft. Doskwierają mi jednak bardzo męczące spadki fpsów. Kiedy w opcjach launchera staram się przypisać większą ilość ram, pokazuje się komunikat "W przypadku Java 32bit nie możesz przypisać więcej niż 1GB Ram". System mam 64bit, starałem się pobierać i aktualizować Jave z oficjalnej strony, ale nic to nie zmieniło, nadal ten sam błąd. Proszę o pomoc, ta gra daje mi wiele frajdy w tym ciężkim czasie, ale w pewnych momentach gra po prostu staje w miejscu, co odbiera wszelką przyjemność z gry :(

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 marca 2020 przez p099 Mądrala (6,390 p.)
Usuń stare wersje Java i zainstaluj nową, być może rezerwujesz ponad limitu pamięci której możesz alokować. A większość bierze system operacyjny, jeżeli tak jest to dokup więcej pamięci operacyjnej.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 452 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,713 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 142 wizyt
pytanie zadane 11 września 2019 w Systemy operacyjne, programy przez nemek Użytkownik (540 p.)

93,467 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,735 komentarzy

62,848 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...