• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

serwer e-mail postawiony na mikrokomputerze

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
123 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2020 w Sieci komputerowe, internet przez jerk0 Użytkownik (540 p.)
czy dalo by rade postawic serwer e-mail na jakims mikrokomputerze np Raspberry Pi postawic serwer e-mail ktroy byl by aktywny 24/7 i jakie by byly m/w koszta takiego czegos.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 marca 2020 przez Wonderpol Gaduła (3,730 p.)

Oczywiście że się da, tutaj masz wszystko wytłumaczone : Jak to zrobić. Niestety nie wypowiem się jak to działa ponieważ nie korzystam z takiego rozwiązania. Tam jest wszystko opisane krok po kroku 

Tam jest taki punkt : 

• A static public IP address (or at least one dynamic DNS service)

Jestem prawie pewny, że nie posiadasz publicznego statycznego IP więc będziesz musiał skorzystać w opcji w nawiasie.

Nie wiem czy to jest warte "zachodu", zależy czy chcesz się przy tym czegoś nauczyć czy ma to Ci do czegoś służyć. 

Pozdrawiam 

komentarz 25 marca 2020 przez jerk0 Użytkownik (540 p.)

Jestem prawie pewny, że nie posiadasz publicznego statycznego IP więc będziesz musiał skorzystać w opcji w nawiasie.

to znaczy? mam stałe ip od lokalnego dostawcy

komentarz 25 marca 2020 przez Wonderpol Gaduła (3,730 p.)
Jeżeli masz statyczny publiczny adres IP to lepiej dla ciebie. Mniej roboty będziesz miał.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 276 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2019 w Sieci komputerowe, internet przez zkkf56 Dyskutant (8,710 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 314 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,330 wizyt

93,023 zapytań

141,986 odpowiedzi

321,288 komentarzy

62,369 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...