• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Bład Symfony przy próbie użycia systemu autoryzacji - "The class 'XYZ' was not found in the chain configured namespaces"

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
602 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2020 w PHP przez mcwnuq Nowicjusz (180 p.)
zamknięte 25 marca 2020 przez mcwnuq

Hej, mam pytanie do ludzi siedzących w Symfony ;)
Siedzę w tym pięknym frameworku od półtora roku.
I jak do tej pory nie napotkałem na problem z którym bym sobie nie poradził.
Aż do dzisiaj... :(
Problem występuje przy próbie logowania (komponent security-bundle).
Co ciekawe na ENV=dev wszystko działa poprawnie ale na prod problem się pojawia (zarówno lokalnie, jak i na maszynie produkcyjnej).

[2020-03-25 03:41:03] request.CRITICAL: Uncaught PHP Exception Doctrine\Persistence\Mapping\MappingException: "The class 'App\Entity\Shop\User' was not found in the chain configured namespaces App\Entity\Main" at *****\vendor\doctrine\persistence\lib\Doctrine\Persistence\Mapping\MappingException.php line 23 {"exception":"[object] (Doctrine\\Persistence\\Mapping\\MappingException(code: 0): The class 'App\\Entity\\Shop\\User' was not found in the chain configured namespaces App\\Entity\\Main at *****\\vendor\\doctrine\\persistence\\lib\\Doctrine\\Persistence\\Mapping\\MappingException.php:23)"} []

Przeszukałem stacka i spróbowałem rozwiązań stamtąd, niestety bez powodzenia. :/
Jeżeli będzie potrzebna zawartość jakiegoś pliku (klasy, configu) - proszę pisać a umieszczę w odpowiedzi.
Z góry dziękuję :)

komentarz zamknięcia: Problem został rozwiązany

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 25 marca 2020 przez mcwnuq Nowicjusz (180 p.)

Witam, udało mi się rozwiązać problem.
Wystarczyło trochę pogrzebać na stronie dokumentacji by dowiedzieć się, że...

https://symfony.com/doc/current/doctrine/multiple_entity_managers.html
Po zmianie wyżej opisane wszystko wróciło do normy, ale dało mi to do myślenia i mam zamiar zupełnie zmienić całą konfigurację mojego Doctrine ;)
Pozdrawiam

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,000 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 612 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 197 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,727 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...