• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dioda w modemie się ciągle świeci i mruga.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
203 wizyt
pytanie zadane 22 marca 2020 w Sprzęt komputerowy przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Dzień dobry, mam pytanie technologiczne. Mianowicie dioda w moim modemie (ethernet), podczas wyłączonego PC'ta jest w ciągłej aktywności, dokładnie świeci się i mruga od czasu do czasu. Proszę o informację dla czego tak się dzieje? Co ciekawe jak mam wyłączonego albo uśpionego laptopa to dioda nie świecie się. Zastanawiam się bo ciekawi mnie czy po moim wyłączonym PC'cie nie śmiga coś, w sensie, że on nadal wysyła do sieci informację, lub w skrajnym przypadku ktoś sobie śmiga po moim dysku, co raczej nie jest możliwe gdyż jest wyłączony. Ale mój zmysł ciekawości prosi o pomoc. Wyrazy szacunku Piotr!

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 22 marca 2020 przez Oscar Nałogowiec (29,340 p.)
Sprawdź w BIOS czy nie ma włączonej opcji WakeOnLan
komentarz 23 marca 2020 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Już szukałem i w moim biosie nie ma tej opcji, albo za słabo szukałem. Szukałem WoL oraz ethernet. Coś było ale jak wyłączyłem to sieciowki nie wykrywał i neta nie było. Myślę tak jak Ty, że to jest kluczem. Postaram się o aktualizacje Biosa. Mam go bardzo starego.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,940 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez Gabel88 Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,086 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez kisiel23 Początkujący (280 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 4,192 wizyt
pytanie zadane 6 listopada 2016 w Sprzęt komputerowy przez zabpiotrek127 Początkujący (410 p.)

93,327 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,656 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...