• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Żaden Interpreter php nie działa na localhost

Object Storage Arubacloud
0 głosów
322 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2020 w PHP przez spicedagger Użytkownik (530 p.)
zmienione kategorie 21 marca 2020 przez Arkadiusz Waluk

Jak w temacie, żaden Interpreter php nie działa na localhost, na serwerze skrypty normalnie odpalają, wypróbowałem chyba z 5 wszystko włączone,  jak należy, i wchodzę przez localhost. Kiedyś wszystko działało, nie wiem co to, chyba jakiś błąd systemowy  czy co? taki błąd wywala:

"Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) inD:\Ampps\www\strona\zaloguj.phpon line23
fsa"

albo taki gdy wpiszę tylko np

   <?php

echo "przyklad";
?>

"syntax error, unexpected 'echo' (T_ECHO) i"

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 marca 2020 przez obl Maniak (51,280 p.)

Ja używam Xamp-a ale też kiedyś miałem taki problem. Musiałem przeinstalować i zadziałał.

–1 głos
odpowiedź 20 marca 2020 przez Michałełe Nałogowiec (25,600 p.)

Hmm, znaczniki PHP otwierasz i (ewentualnie) zamykasz tak

<?php


?>

 

komentarz 20 marca 2020 przez spicedagger Użytkownik (530 p.)
No tak, to oczywiste, zresztą napisałem przykład że zwykłe echo nawet nie odpala, i wypróbowałem róże programy, możliwe że to systemowy problem nie wiem czy przeinstalować nie będę musiał
komentarz 20 marca 2020 przez Michałełe Nałogowiec (25,600 p.)
Hmm, a pokaż ten program w zaloguj.php
komentarz 20 marca 2020 przez spicedagger Użytkownik (530 p.)
edycja 20 marca 2020 przez Patrycjerz

Wszystko jest dobrze bo na serwerze działa, ale to upierdliwe wysyłać co chwile, zresztą na razie mało tego, ale potem problem będzie większy

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
<link rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css"/>
<meta charset="utf-8"/>
<title>MASTERY of THRONE </title>
<meta name="description" content="Strategy, game, analytics, war, gow"/>
<meta name="keywords" content="Grafika, projektowanie,usługi"/>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
<meta name="author" content "ra dy"/>
<link rel="shortcut icon" href="ikona.jpg">
 
</head>
<body>
 <div id="container">
 
<div id="ok">
        <h1><a href="index.php"><img id="ologo" src="logo.jpg" /><br>MASTERY of THRONE</h1></a> 
</div>
 
 <div id="log">
	   <?php
$login= $_POST['login'];
$haslo= $_POST['haslo'];
echo $login."<br />";
echo $haslo;
?>
</div >
 
 
 
</body>
 
</html>

 

komentarz 20 marca 2020 przez spicedagger Użytkownik (530 p.)
na innym komputerze też działa, więc raczej problem z systemem czy coś

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 123 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2023 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (40,990 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,447 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,169 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,617 komentarzy

61,953 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...