Witam wszystkich. Mój problem polega na tym, że nagrzebałem (tak myślę aczkolwiek nie robiłem niczego nadzwyczajnego) w ustawieniach win. gdzie dokładnie? nie mam zielonego pojecia, bo być moze to kwestia aktualizacji (ostatniej windowsowej), po której po resecie pc, nie wiem dlaczego kod pin do logowania się był błędny. Podejrzewam ze tu lezy problem, a co sie dzieje?
z poczatku widzialem tylko dysck C:\ w moim komp tzw. i nie moglem nawet go otworzyc, kiedy dysk D normalnie sie otwieral. - ODMOWA DOSTEPU, tlko tyle informowala mnie partycja systemowa. Nie dziala reset ustawien poczatkowych, nie dziala cmd jako admin, teraz cos naklikałem i dysk moge otworzyc (ten C:) widze pliki etc, ale do wielu mam odmowe dostepu, albo opis, ze nie mam uprawnien. Nie moge nawet zainstalowac zadnego programu, zeby pomogl zdiagnozowac/mnaprawic problem. UEFI sie nie odpala, naprawa przez ustawienia -> odzyskiwanie takze, po prostu restart PC,czarny ekran, dlugie ladowanie i znow to samo..
nie wiem co zrobilem przed momentem ale zdarzylem przeczytac komunikat:
system widnows nie moze (chyba) - ODNALEŹĆ"? uslugi gpsvc czy cos takiego i to uniemozliwia logowanie sie na standardowe konta. No panowie nic nie dziala, rewstart ,przywracanie systemu, w jaka kolwiek opcje chce kliknac w ustawieniach, przy ktorej ikonce jest male logo "admina" zeby otworzyc cos z poziomu jego uprawnien, spotykam sie z dluuugim lagiem ,zero reakcji, po czym bledy typu - odmowa dostepu, badz nie odnaleziono sciezki etc.. nie mam plyty windowsa..