• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Różnica między silnikiem a bibliotekom

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
205 wizyt
pytanie zadane 17 marca 2020 w JavaScript przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)
edycja 18 marca 2020 przez Layoutowiec
Witam!

Chciałbym zacząć robić gry w js, jednak na razie mam tylko kilka projektów w czystym JavaScripcie. Chciałbym trochę ułatwić sobie robotę, jednak nie do końca rozumiem na czym polega różnica między np. Silnikiem gry a biblioteką.

Mam jescze drugie pytanie odnośnie p5js. Mianowicie czy będzie to dobry wybór do robienia gier oraz czy warto iść w tę stronę?

Dzięki za poświęcony czas.
komentarz 18 marca 2020 przez Nabu Użytkownik (790 p.)
Bibliotekom?
komentarz 18 marca 2020 przez mokrowski Mędrzec (155,460 p.)

bibliotekom -> biblioteką

iść w tą stronę -> iść w stronę

Popraw proszę bo to razi.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 marca 2020 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
wybrane 18 marca 2020 przez Layoutowiec
0 głosów
odpowiedź 18 marca 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Gra w JS? Gry w JS to szaleństwo w dzisiejszych czasach. Jeszcze jak to jakaś gra reklamowa itp to ok. Ale budowanie rozbudowanej gry w JS nie wygląda zachęcająco.
komentarz 18 marca 2020 przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)

Znaczy no potrzebuje kilku gierek przeglądarkowych na moją stronę. Coś w tym stylu https://gamehag.com/pl/minigry tylko trochę bardziej dopracowane.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 340 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,354 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2020 w C i C++ przez tonn204 Mądrala (7,440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 410 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2020 w C i C++ przez tonn204 Mądrala (7,440 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...