Napisałem program który losuje mi liczbe w danym zakresie, a pozniej podstawia ją pod tabele ktora bedzie wypisana cout'em. W tabelach są slowa wiec uzylem string'a. Juz pokazuje screen z konsoli i swoj kod. Dodam, że tabela której dane wypisuje nie jest użyta nigdzie, jest jedynie wprowadzona.
Oto mój kod:
#include <iostream>
#include <string>
#include <cstdlib>
#include <ctime>
using namespace std;
int main()
{
string a,pow[7],popow[5],tak[15],nie[7],powitanie,popowitaniu;
int x,y;
//a=odpowiedz
//x=wylosowana liczba
//y=wylosowana liczba
pow[0]="Witaj w Milionerach! Milo mi cie tutaj widziec."; pow[4]="Witaj w teleturnieju, milo mi cie poznac!";
pow[1]="Witamy w Milionerach!"; pow[5]="Ciesze sie ze tu jestes. Witam w Milionerach!";
pow[2]="Czesc, zapraszam na miejsce. Witam w Milionerach"; pow[6]="Dzien dobry, witam w Milionerach!";
pow[3]="Czesc, witaj w Milionerach. Zapraszam na miejsce."; pow[7]="Milo mi cie poznac. Witaj w Milionerach! Prosze, usiadz sobie";
popow[0]="Zycze ci wygranej. Zaczynajmy!"; popow[3]="Pora na troche adrenaliny. Zaczynajmy!";
popow[1]="Nie ma co dluzej owijac w bawelne. Zaczynajmy!"; popow[4]="Usiadz wygodnie. Zaczynajmy!";
popow[2]="Co by tu wiecej mowic, przystapmy do gry!"; popow[5]="Zycze ci wygranej. Przystapmy do gry!";
tak[0]="To poprawna odpowiedz!"; tak[4]="Zgadza sie!"; tak[8]="Wybrana przez ciebie odpowiedz jest prawidlowa!"; tak[12]="Zaznaczam odpowiedz... Na panelu pokazuje, ze jest to... Poprawna odpowiedz! Brawo!";
tak[1]="Spojrzmy... Na ekranie widze, ze jest to poprawna odpowiedz!"; tak[5]="Zaznaczyles poprawna odpowiedz!"; tak[9]="Wybrano poprawna odpowiedz!"; tak[13]="Sprawdzmy... Tak, jest to poprawna odpowiedz!";
tak[2]="Tak! To poprawna odpowiedz!"; tak[6]="Juz zaznaczam... No, musze ci powiedziec... Ze jest to poprawna odpowiedz!"; tak[10]="Zaznaczyles poprawna odpowiedz! Brawo!"; tak[14]="Niestety... Zaznaczono poprawna odpowiedz!";
tak[3]="Zgadza sie! Zaznaczyles poprawna odpowiedz"; tak[7]="Tak! Jest to poprawna odpowiedz"; tak[11]="Jest to poprawna odpowiedz!"; tak[15]="Juz zaznaczam... Gratuluje jest to poprawna odpowiedz!";
nie[0]="Niestety odpowiedz jest bledna"; nie[2]=""; nie[4]="Spojrzmy... Widze ze nie jest to poprawna odpowiedz."; nie[6]="Juz zaznaczam... Niestety nie jest to poprawna odpowiedz";
nie[1]="Wybrana odpowiedz jest zla. Przykro mi"; nie[3]="Jest to niepoprawna odpowiedz."; nie[5]="Zaznaczona odpowiedz... Jest bledna."; nie[7]="Spojrzmy... Nie jest to poprawna odpowiedz";
srand(time(0));
x=rand()%8;
powitanie=pow[x];
srand(time(0));
y=rand()%6;
popowitaniu=popow[y];
cout<<powitanie<<endl; cout<<popowitaniu<<endl;
cout<<""<<endl;
cout<<""<<endl;
cout<<""<<endl; cout<<""<<endl; cout<<""<<endl; cout<<""<<endl;
cin>>a;
if((a=="B")||(a=="b"))