• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy warto kupić Lenovo g50-70?

0 głosów
1,826 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2015 w Offtop przez niezalogowany

Planuję kupić sobie laptopa, będzie służył w większości do nauki ale też chciał bym na nim zagrać w trochę bardziej wymagające gry (np:gta IV, Skyrim ,fifa 15).

specyfikacje lenovo g50-70:

procesor:Intel Core i5-4210U

pamięć ram:6gb

pojemność dysku:1tb

karta graficzna: AMD Radeon R5 M230 2gb

wyświetlacz: 15,6 cala

laptop kosztuje 1999zł chcę się poradzić czy warto go kupić czy lepiej poszukać czegoś lepszego 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2015 przez kmieciak_m Mądrala (7,450 p.)
wybrane 7 sierpnia 2015

Najlepsza
Wygląda nie najgorzej do nauki to w zasadzie każdy się nada, ale wiedźmina 3 na tym nie odpalisz . Na plus 6 gb ramu choć to nie najważniejsze. 1 tb pamięci sporo jak na tą cenę obawiam się jednak ze będzie wolno wczytywał dane. Radeonik sobie poradzi z nowszymi grami na minimalnych (oczywiście gta 5 wiedzmin 3 tego typu gry to laptopy kastrują) Co do procesora to już zależy od taktowania i ilości rdzeni ale i5 to zawsze i5. Nie mogę ani polecić zakupu ani odradzić bo korzystałem z tego laptopa nigdy, ale mam Lenovo i powiem ci ze trochę (dobra bardzo) się przegrzewa (ale to chyba jak każdy laptop na którym próbujesz grać) i obudowa mi pękła po 2 latach pod względem jakości obudowy to Lenovo kiepsko wychodzą chociaż Lenovo Acer HP wszystko robione w tej samej chińskiej fabryce przez te same chińskie ręce. To czy warto to przekonasz się za rok już po zakupie. Jednak mam nadzieję że pomoglem choć troche.
0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Hm, jeśli chodzi o gry to nie jestem pewien. Według mnie to trochę za mało: procesor 2,7 GHz (max) i tylko 6 GB RAM-u, to trochę mało.

Sprawdziłem wymagania pierwszej lepszej gry, czyli GTA V http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1366&PART=10500 W minimalnych grach się mieści, czyli że mógłbyś grać i może lekko by ci ścinało, ale ja bym zainwestował w lepszy laptop. Znaczy się, mówię co ja bym zrobił, nie wiem czy ci dobrze radzę ;) Gra powinna działać ;)

Miłego zakupu życzę!
komentarz 7 sierpnia 2015 przez niezalogowany
A coś innego do 2500 zł ?
Hm, no ja nie wiem, nie jestem znawcą od modeli laptopów, ale trochę się znam na częściach, czyli ile ma mieć RAM-u, ilu rdzeniowy procesor itp. Ale dokładnego modelu ci raczej nie podam, a mówiłem, że ten twój co dałeś w opisie powinien być git, GTA V powinno działać, jeśli już to lekko ścinać, może byś nie mógł Frapsem tego nagrywać ;) Sprawdziłem też Skyrima i Fifę 15: powinno być też dobrze ;)
Co do samych gier nie mam obaw ale czytałem że ten model się bardzo ugina na śrotku klawiatury i nie są najlepsze zawiasy a będę z niego kurzystał z niego w podróży, może korzystał ktoś z niego i może to potwierdzić lub zaprzeczyć
No, mówię, laptop niezbyt dobry, ja bym wybrał jakiś lepszy, tak samo podpowiada kmieciak_m w swojej odpowiedzi, bo do nauki to super, ale do gier by było tak sobie, że nawet dobrze, a dokładniej modelu nie znam, czyli np. te zawiasy, to ja nie wiem, mówię, na modelach się nie znam ;)
komentarz 7 sierpnia 2015 przez kmieciak_m Mądrala (7,450 p.)
Bez antyaliasing, na minimalnych GTA 5 też powinno pójść ale nie zapewniam to zależy nie tylko od karty graficznej
komentarz 7 sierpnia 2015 przez kmieciak_m Mądrala (7,450 p.)
Pod względem podróży tak jak wspomniałem moj Lenovo Idea Pad y580 pęk przy zawiasie po 2 latach podobno pod względem wytrzymałości przodują Hp i Dell ale jak już pisałem ja uważam że i to i to chińszczyzna
ok dzięki możę znajdę coś lepszego
0 głosów
odpowiedź 9 sierpnia 2015 przez tizgane Początkujący (280 p.)
mialem w podobnej konfiguracji, generalnie ok ale moje dwa kolejne egzemplarze (obydwa kolejno zwrocone do sklepu z prosba o wymiane) mialy rypniete dyski. Generalnie ta seria Lenovo jest podobno z tego znana. radzilbym sprawdzic dokladnie w necie model dysku i opinie o nim, a przez pierwsze dwa tygodnie uzytkowania sprawdzac hdd tunesem czy czyms (o ile oczywiscie umowa bedzie na odleglosc, co polecam).

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,056 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2015 w Offtop przez Jan1233 Użytkownik (590 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 824 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
4 odpowiedzi 1,038 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2016 w Sprzęt komputerowy przez Rafał Darłak Początkujący (410 p.)

93,743 zapytań

142,682 odpowiedzi

323,299 komentarzy

63,330 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...