Hi, wystarczy przeczytać coś o obsłudze plików w bibliotece standardowej: http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/Obsluga-plikow/305.
Niestety nie, bo jak zauważyłem w tagu borland-builder-6, on chce zrobić ten programik w Builderze, a tam się nie używa strumieni, tylko jest taka funkcja LoadFromFile() :/ Ale nie dam, bo cię lubię ;)
I wszystko jasne
Filipekczek, najpierw , potem . Masz zmienne nastroje
Jak robisz program konsolkowy w Code::Blocks'ie, to tak, pooglądaj, w końcu się czegoś nauczysz i zrobisz program konsolkowy, który obsługuje pliki ;)
Jak robisz program okienkowy w Builderze, to nie musisz ;) Jeśli chcesz wiedzieć jak się obsługuje pliki w Builderze to zapoznaj się z funkcją LoadFromFile() i filmikami o Builderze:
W dziewiątym odcinku pierwszy raz pojawia się ta funkcja, Pan Zelent używa jej do wczytania z pliku obrazka, ale można też tego użyć do tekstu, ale tego już w kursie nie było, byś musiał sam wykombinować, a ja ci za bardzo nie pomogę, bo jednak Buildera już troszkę dawno porzuciłem, a do tego nie działał, odinstalowałem go i się nie da go znowu zainstalować :| No, ale mam nadzieję, że sobie poradzisz ;)
Już czytam jak tam jest to co chce to wielkie dzięki nie znalazłem wcześniej tej lekcji
93,442 zapytań
142,434 odpowiedzi
322,685 komentarzy
62,803 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj