• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Darmowe VPN na Linuxa

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
444 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2020 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
Szukam jakiegoś sprawdzonego oraz darmowego VPNa na Linuxa. Nie mam jakichś wielkich wymagań, służył mi będzie raczej jako zabezpieczenie gdy będę się łączył z jakimś WiFi w miejscu publicznym.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 7 marca 2020 przez RafalS VIP (122,820 p.)

Osobiście nie używałem, ale słyszałem dużo dobrego: https://protonvpn.com/pricing

1
komentarz 7 marca 2020 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Używam protona i polecam
0 głosów
odpowiedź 7 marca 2020 przez jankustosz1 Nałogowiec (36,800 p.)
Polecam prawie darmowego nordvpn. Rok temu kupiłem na allegro za 3 zł i wszystko pięknie szybko działa i jeszcze rok czasu będzie aktywny. Polecam.
komentarz 8 marca 2020 przez pr0way Nałogowiec (40,540 p.)
komentarz 8 marca 2020 przez jankustosz1 Nałogowiec (36,800 p.)
Nie wiem, może się da go zhakować, ale raczej proste to nie jest. Po prostu swoją rolę pełni bardzo dobrze nie ogranicza łącza, duży wybór krajów i jak się wie gdzie kupić to jest prawie darmowy. Jest to też chyba jeden z najbardziej popularnych vpn'ów dlatego muszą chyba jakiś poziom zachowywać.
komentarz 8 marca 2020 przez pr0way Nałogowiec (40,540 p.)
Nie mówię, że jest zły ale warto mieć to na uwadze przy wyborze, czasami firmy znacznie więcej wynoszą z takiego incydentu niż gdyby miało go w ogóle nie być.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 174 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2019 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
+1 głos
1 odpowiedź 172 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 246 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2024 w Sieci komputerowe, internet przez pepo Nowicjusz (130 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...