• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Staż w IT python machine learning

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
671 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2020 w Python przez TheMartian Początkujący (250 p.)
Witam mam pytanko czy jako nie student mogę znaleźć gdzieś staż ? Nie musi być nawet płatny chodzi o to że potrzebuję zdobyć wiedzę i doświadczenie. Aktualnie uczę się pythona w bardziej zaawansowanych aspektach oraz uczenia maszynowego i deep learningu. Programowaniem ogólnym interesuję się już od około 2-3 lat ale nie mogłem znaleźć tematu który by mnie interesował jakoś szczególnie. Kilka miesięcy temu padło na ML. Oczywiście ogarniam rzeczy typu obiekty funckje itp. ☺️☺️

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 7 marca 2020 przez RafalS VIP (122,820 p.)
edycja 7 marca 2020 przez RafalS

czy jako nie student mogę znaleźć gdzieś staż

Myślę, że tak. Ludzie po studiach często reprezentują bardzo niski poziom. Aczkolwiek w ML może być ciężej niż w innych dziedzinach programowania. W ML poza game devem najbardziej wykorzystuje się matematykę, z którą jednak lepiej radzą sobie ludzie, którzy byli nią gnębieni przez parę lat. Co Cię oczywiście nie wyklucza, ale faworyzuje studenciaków.

Dużo też zależy od miasta. W mniejszych pewnie będzie bardzo ciężko. W większych jest szansa, ale też szału nie ma. Oczywiście, szukaj, a nuż Ci się uda. Aczkolwiek, w pierwszej pracy w programowaniu dziedzina nie ma aż takiego znaczenia. Myślę, że niezależnie od dziedziny - może z małymi wyjątkami - nauczysz się podobnych rzeczy, które po prostu są wspólne dla programowania samego w sobie.

Pythona wykorzystuje się do masy innych rzeczy, polecam poszerzyć obszar poszukiwa :)

1
komentarz 8 marca 2020 przez obl Maniak (51,300 p.)
Zgadzam się z przedmówcą. W ML musisz znać rachunek wektorowy, rachunek macierzowy i pewnie parę innych rzeczy też.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,191 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 861 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 778 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez bert997 Nowicjusz (200 p.)

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,390 komentarzy

62,654 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...