• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer się restartuje bez przerwy

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
624 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez roksek Nowicjusz (240 p.)
Dzień dobry, mam problem z Windowsem ponieważ podczas aktualizacji wyłączyli mi Prąd i teraz komputer tylko się włącza, pokazuje się logo Msi i znów się wyłącza, tak w kółko od 20 minut. Jedyne co mogę zrobić to wejść do biosa. Mógłby mi ktoś pomoc?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 marca 2020 przez Landu Stary wyjadacz (11,880 p.)
edycja 6 marca 2020 przez Landu
Po kilku restartach komputera powinna pojawić ci się opcja naprawy Windowsa.
Klikasz kolejno:
- opcje zaawansowane
- rozwiąż problemy
- opcje zaawansowane
- zobacz więcej opcji odzyskiwania
- ustawienia uruchamiania
- uruchom ponownie
Po restarcie komputera powinieneś mieć listę z opcjami uruchamiania. Wybierasz opcję "tryb awaryjny z obsługą sieci" (musisz kliknąć klawisz F5). Jeżeli komputer ci się uruchomi, skopiuj wszystkie najważniejsze pliki na jakiś dysk czy wrzuć na chmurę. Jeżeli ci się to uda, to możesz spróbować jakoś naprawić system, albo postawić go od nowa.

#Edit
Jeżeli komputer sam nie uruchamia ci naprawa Windowsa, to gdy na ekranie pojawi ci się "kręcące kółko" ( https://i.imgur.com/UkWj0tD.png ) z logiem windowsa, zresetuj komputer przyciskiem.  Ewentualnie zamiast loga windowsa może tam być logo producenta płyty głownej, ale głównie chodzi to kółko. Powtórz to kilka razy, aż na ekranie przy tym kółku zobaczysz coś typu "przygotowywanie do automatycznej naprawy".
0 głosów
odpowiedź 6 marca 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
calkiem mozliwe, ze jest to blad spzretowy - sprawdz temperatury na cepie/grafie. Docisnij radiatory, pzresmaruj pasta.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 181 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 300 wizyt
pytanie zadane 7 października 2018 w Sprzęt komputerowy przez boei-83 Początkujący (310 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 757 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2019 w PHP przez Lodomir Początkujący (480 p.)

93,014 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,356 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...