• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

po dodaniu async do script w html , "Uncaught ReferenceError: $ is not defined"

Object Storage Arubacloud
0 głosów
254 wizyt
pytanie zadane 29 lutego 2020 w JavaScript przez Lancer Użytkownik (980 p.)
Co dopisać w js aby działało prawidłowo ?

przed /body  dodałem  do linku   <script async src="./js/script.js"></script>  async i nagle wywaliło błąd i strona ciągle ładuje .

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 lutego 2020 przez obl Maniak (51,280 p.)
wybrane 29 lutego 2020 przez Lancer
 
Najlepsza

To może w skrypcie, który ładujesz jest błąd? Przecież to co napisałeś jest prawidłowe. Poza tym po co znaki ./ na początku ścieżki?

komentarz 29 lutego 2020 przez Lancer Użytkownik (980 p.)
Pisze mi że w 7 wierszu  jest błąd  .  Kod na początku wygląda tak , to pierwsze 10 linijek.

"use strict";

(function () {

    // Global variables

    var userAgent = navigator.userAgent.toLowerCase(),

        initialDate = new Date(),

 

        $document = $(document),         <<< tutaj 7 wiersz

        $window = $(window),

        $html = $("html"),

        $body = $("body"),

        

Jak wyłączę  async to wszystko działa.  A o tę  kropkę zapomniałem usunąć bo jak wcześniej wgrywałem zdjęcia na hosting to nie chciały mi się odtworzyć i pisałem do support z home to powiedzieli żebym przed kazdym zdjęciem dał ./zdjecie   a jako że ich było dużo to coś namieszałem i przypadkowo też wklikałem do pliku js ale mniejsza o to ...
1
komentarz 29 lutego 2020 przez obl Maniak (51,280 p.)
bo ładujesz asynchronicznie a wcześniej w kodzie masz jquery, które nie jest załączane asynchronicznie. Płacze o jQuery.
komentarz 29 lutego 2020 przez Lancer Użytkownik (980 p.)
danke
komentarz 29 lutego 2020 przez obl Maniak (51,280 p.)
nie ma za co

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 274 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 633 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2022 w PHP przez roberto23 Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 163 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2022 w JavaScript przez chrystian Gaduła (4,780 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...