• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komunikacja na odległość między tunerem a routerem

0 głosów
620 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Pawelek Nowicjusz (120 p.)
Cześć. W tym problemie biorą udział trzy urządzenia. Jedno jest w moim domu. Dwa daleko w innym miejscu. Chodzi o to, że muszę je ze sobą skomunikować. W oddalonym miejscu jest tuner telewizyjny który będzie odbierał sygnał z internetu. Muszę ten tuner telewizyjny podłączyć do routera. Roboczo nazwijmy go router A. Następnie ten tuner musi pobrać dane z mojego domu, z mojego rutera. Roboczo nazwijmy go routerem B. Tuner i router A, znajdują się w jednym pomieszczeniu. Router A ma dostęp do internetu i normalnie chodzi (wifi domowe). Router B jest u mnie w domu, daleko od Routera A. Wyobrażam sobie to w następujący sposób. Tuner muszę podłączyć do Routera A np. za pomocą kabla albo wifi. Następnie musi dojść do komunikacji pomiędzy tunerem a Routerem A czyli muszę jakoś dodać tuner do tego Routera, tak? Następnie Router A muszę skomunikować z Routerem który znajduje się u mnie w domu, Routerem B. Czyli w Routerze B, muszę w jakiś sposób dodać Router A. I już to będzie koniec? Czy jednak nie i muszę ten tuner dodać nie tylko do Routera A ale i do Routera B? Czy muszę do tego posiadać jakieś specjalne Routery? Proszę objaśnić szczegółowo jak to zrobić? Ten tuner musi myśleć że jest u mnie w domu, w mojej sieci, mimo że jest wiele km dalej.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
stawiasz serwer vpn i masz wszystko jak w localhost - pomimo sporych odleglosci tunera od routera B.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 444 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2018 w Sprzęt komputerowy przez dk2591 Początkujący (280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,514 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 767 wizyt

93,771 zapytań

142,731 odpowiedzi

323,383 komentarzy

63,373 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...