• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Początek z PHP

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
120 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2020 w PHP przez creend Gaduła (4,700 p.)
Czy warto jest się uczyć  PHP z  kursu  pasjainformatyki? Pytam bo nie wiem czy są w nim zastosowane rozwiązania są przestarzałe. Jeśli jest stary to jakie inne kursy polecacie

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 26 lutego 2020 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)
wybrane 26 lutego 2020 przez creend

Najlepsza
Nie, nie ucz się z tego kursu. Oczywiście możesz go przerobić ale nie pisz aplikacji w taki sposób i nie traktuj tamtejszych rozwiązań jako autorytatywnych.

Dobre źródła? Ciężko mi cokolwiek polecić komuś, kto zaczyna od zera. Na pewno warto czytać manual. https://phptherightway.com/ jest jak najbardziej warte uwagi. No i koniecznie pisz na Linuxie, ubuntu, mint czy jakiekolwiek inne proste distro. Wirtualna maszyna jak najbardziej się nada.

Kiedy poznasz podstawy, składnię oraz ogarniesz ideę obiektowości śmiało chwytaj za frameworki. Symfony/Laravel.
komentarz 26 lutego 2020 przez creend Gaduła (4,700 p.)
Mówiąc początek z php miałem na myśli początek z tym językiem a nie z programowaniem, nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś bo napisałeś, że ciężko polecić coś komuś kto zaczyna od zera i do końca nie wiem czy źle zrozumiałeś czy ciężko jest coś polecić komuś kto zaczyna od zera php, ale dzięki za radę :)
komentarz 26 lutego 2020 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)

No to czytaj right way, OOP i frameworki. wink

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 162 wizyt
pytanie zadane 17 października 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, szkoła, praca przez liscem Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 145 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2022 w C i C++ przez gilban Nowicjusz (140 p.)

90,900 zapytań

139,572 odpowiedzi

313,905 komentarzy

60,373 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...