• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki jezyk programowania i biblioteka do hakowania.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
640 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
Czesc ostatnio interesuje sie troche bezpieczenstwem w sieci ale czuje ze to za mało i chcialbym rozwinac sie troche bardziej w programowaniu ,a konkretnie wykorzystac je do tematow zwiazanych wlasnie z bezpieczenstwem i testami penetracyjnymi. Nie wiem tylko jaki jezyk i biblioteke to tego rodzaju zadan wybrac. Czytalem troche ze python jest dobry (biblioteka scapy) ale chcialbym poznac opinie osob ktore bardziej sie znaja. Dodam jeszcze ze mam podstawy pythona. Chetnie przyjal bym tez jakies linki to turiali czy artykolow na ten temat lub rozny innych zrodel pozwalajacych poszerzyc wiedze w tym temacie. Dzieki pomoc.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2020 przez Muhin Gaduła (4,120 p.)
Generalnie to chodzi o to żebyś mógł wykorzystywać różne podatności które są domeną każdego języka programowania więc nie ma jakiejś uniwersalnej odpowiedzi co do tego.
komentarz 26 lutego 2020 przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
a jezeli mial bys polecac to co na poczatek ?
1
komentarz 26 lutego 2020 przez Muhin Gaduła (4,120 p.)
Ja mogę polecić od siebie tego pana: https://www.youtube.com/channel/UCP16m86ciUUlU8UZvlpw0TQ

W dosyć przystępny sposób opisuje różne podatności.
komentarz 26 lutego 2020 przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
thx

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 796 wizyt
+16 głosów
17 odpowiedzi 1,782 wizyt
0 głosów
9 odpowiedzi 1,328 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2018 w JavaScript przez Venglas Obywatel (1,160 p.)

92,970 zapytań

141,934 odpowiedzi

321,168 komentarzy

62,299 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...