• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

video na You Tube

0 głosów
398 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2020 w HTML i CSS przez fff Gaduła (4,000 p.)
edycja 16 lutego 2020 przez fff
gdzie jest tag <video> na yt odpowiedzialny, za wyświetlanie filmu? nie mogę go znaleźć tego właściwego.

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2020 przez Michałełe Nałogowiec (25,600 p.)
Jeśli chodzi Tobie o umieszczenie filmu na swojej stronie, to wchodzisz w Udostępnij -> Umieść i kopiujesz kod (jest on w znacznikach <iframe>)
komentarz 16 lutego 2020 przez fff Gaduła (4,000 p.)
chodzi mi o to, że potrzebny mi jest ten tag, np. aby odtworzyć film w nowej karcie bez stylizacji, lub go pobrać
komentarz 16 lutego 2020 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
ja nie chcę umieszczać filmu na stronie, poprostu chciałbym go pobrać, nie przechozdząc na inne podjrzane strony do tego służące
komentarz 16 lutego 2020 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)

https://www.youtube.com/static?template=terms

Do korzystania z Usługi mają jednak zastosowanie następujące ograniczenia. Użytkownik nie może:

1. uzyskiwać dostępu do jakiejkolwiek części Usługi lub jakiejkolwiek Treści ani jej powielać, pobierać, rozpowszechniać, transmitować, wyświetlać, sprzedawać, licencjonować, zmieniać, modyfikować lub w inny sposób wykorzystywać, chyba że robi to: (a) w sposób dozwolony w Usłudze; (b) za uprzednią pisemną zgodą YouTube i, w stosownych przypadkach, posiadaczy odpowiednich praw; lub (c) zgodnie z obowiązującym prawem;
to tamte strony robią to nielegalnie?
ale chyba na własny użytek można pobrać film
0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2020 przez 1234 Dyskutant (9,140 p.)

Tag video jest jak najbardziej, wystarczy wyszukać "blob" (zbadaj -> ctrl + f) gorzej z odczytaniem pliku:

Być może ktoś bardziej znający js ode mnie umiałby to odczytać, ale chyba najprościej jest użyć jakiejś strony do pobierania filmów z yt, bo domyślam się że o to ci chodzi, ewentualnie jest jeszcze otwarto-źródłowy youtube-dl, więc może tam znajdziesz jak znaleźć link do filmu

0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2020 przez Zdolny Bywalec (2,600 p.)
Wydaje mi się że problem polega na tym że youtube pobiera sobie filmy w kawałkach i jeśli pogrzebiesz w htmlu to odnajdziesz źródło do aktualnego fragmentu. Player youtube skleja sobie te kawałki a użytkownik ma wrażenie że to jeden ciągły film. Strony do pobierania filmów z youtube zapewne grupują jakoś te kawałki w 1 link i go zwracają

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 254 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,602 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2017 w HTML i CSS przez Rafik Obywatel (1,870 p.)

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,996 komentarzy

63,090 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...