• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem node-sass@4.9.3

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
222 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2020 w JavaScript przez pozaurzytkowy Nowicjusz (120 p.)
gyp ERR! build error 
gyp ERR! stack Error: `make` failed with exit code: 2
gyp ERR! stack     at ChildProcess.onExit (/home/Kurs/users-master/node_modules/node-gyp/lib/build.js:262:23)
gyp ERR! stack     at ChildProcess.emit (events.js:321:20)
gyp ERR! stack     at Process.ChildProcess._handle.onexit (internal/child_process.js:275:12)
gyp ERR! System Linux 5.3.0-26-generic
gyp ERR! command "/home/.nvm/versions/node/v13.6.0/bin/node" "/home/xxx/Kurs/users-master/node_modules/node-gyp/bin/node-gyp.js" "rebuild" "--verbose" "--libsass_ext=" "--libsass_cflags=" "--libsass_ldflags=" "--libsass_library="
gyp ERR! cwd /home/users-master/node_modules/node-sass
gyp ERR! node -v v13.6.0
gyp ERR! node-gyp -v v3.8.0
gyp ERR! not ok 
Build failed with error code: 1
npm WARN users@0.1.0 No repository field.
npm WARN users@0.1.0 No license field.
npm WARN optional SKIPPING OPTIONAL DEPENDENCY: fsevents@1.2.11 (node_modules/fsevents):
npm WARN notsup SKIPPING OPTIONAL DEPENDENCY: Unsupported platform for fsevents@1.2.11: wanted {"os":"darwin","arch":"any"} (current: {"os":"linux","arch":"x64"})

npm ERR! code ELIFECYCLE
npm ERR! errno 1
npm ERR! node-sass@4.9.3 postinstall: `node scripts/build.js`
npm ERR! Exit status 1
npm ERR! 
npm ERR! Failed at the node-sass@4.9.3 postinstall script.
npm ERR! This is probably not a problem with npm. There is likely additional logging output above.

npm ERR! A complete log of this run can be found in:
npm ERR!     /home/xxxx/.npm/_logs/2020-01-23T21_13_44_417Z-

Po npm install sypie sass'em: 1. była reinstalacja node 2. reinstalacja nvm

Pomysły?

komentarz 23 stycznia 2020 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
A co znajduje się w pliku loga?
komentarz 24 stycznia 2020 przez pozaurzytkowy Nowicjusz (120 p.)
Unsupported platform for fsevents@1.2.11: wanted {"os":"darwin","arch":"any"} (current: {"os":"linux","arch":"x64"})

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
NIc nie przychodzi mi do glowy poza instalacja czegos zewnetrznego np KOALA i szukania dalej czemu nie dziala.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 195 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2017 w Inne języki przez SoDoIt Obywatel (1,190 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 142 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 485 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...