Witam.
Mam Windows 10 Pro 64-bit. Postanowiłem całkowicie pozbyć sie z systemu badziewnego programu o nazwie Malwarebytes version 4.0.4.49. Ten program nie cieszy sie dobrą opinią. Wyczytałem w necie, że odinstalowanie tego badziewia przy pomocy "Panelu sterowania" nie przyniesie do końca zamierzonego efektu.
Pobrałem z neta specjalny program o nazwie Malwarebytes Clean Uninstall Tool, który podobno służy do usunięcia Malwarebytes z systemu. Po uruchomieniu tego programiku, nastąpiło szybkie usuwanie plików i folderów związanych z tym Malwarebytes. Wyskoczył komunikat, że trzeba zresetować system, aby ta cała procedura przebiegła pomyślnie. Po resecie pojawił sie na pulpicie plik tekstowy, w którym zawarte są wszystkie informacje z podsumowaniem całej operacji.
W praktyce wygląda to następująco:
1. gdy uruchamiam Start ---> Programy (na szczęście już tu nie ma na liście tego Malwarebytes)
2. gdy uruchamiam Panel sterowania ---> Programy i funkcje (niestety nadal widnieje tam Malwarebytes i ma zmienioną ikonkę); postanowiłem pozbyć sie tego badziewia z Panelu sterowania i po kliknięciu na "Odinstaluj" wyskoczył komunikat: Błąd dezinstalacji
Czy wiecie jak pozbyć sie całkowicie tego Malwarebytes z Panelu sterowania?
Skoro nadal ten program widnieje w Panelu sterowania to oznacza, że nie został do końca odinstalowany.
Proszę o fachową poradę.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.