• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Malwarebytes - nie można tego całkowicie pozbyć sie z systemu

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
1,166 wizyt
pytanie zadane 21 stycznia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Krzysiek_34 Mądrala (6,380 p.)
zamknięte 23 stycznia 2020 przez Krzysiek_34

Witam.

Mam Windows 10 Pro 64-bit. Postanowiłem całkowicie pozbyć sie z systemu badziewnego programu o nazwie Malwarebytes version 4.0.4.49. Ten program nie cieszy sie dobrą opinią. Wyczytałem w necie, że odinstalowanie tego badziewia przy pomocy "Panelu sterowania" nie przyniesie do końca zamierzonego efektu.

Pobrałem z neta specjalny program o nazwie Malwarebytes Clean Uninstall Tool, który podobno służy do usunięcia Malwarebytes z systemu. Po uruchomieniu tego programiku, nastąpiło szybkie usuwanie plików i folderów związanych z tym Malwarebytes. Wyskoczył komunikat, że trzeba zresetować system, aby ta cała procedura przebiegła pomyślnie. Po resecie pojawił sie na pulpicie plik tekstowy, w którym zawarte są wszystkie informacje z podsumowaniem całej operacji.

W praktyce wygląda to następująco:

1. gdy uruchamiam Start ---> Programy (na szczęście już tu nie ma na liście tego Malwarebytes)

2. gdy uruchamiam Panel sterowania ---> Programy i funkcje (niestety nadal widnieje tam Malwarebytes i ma zmienioną ikonkę); postanowiłem pozbyć sie tego badziewia z Panelu sterowania i po kliknięciu na "Odinstaluj" wyskoczył komunikat: Błąd dezinstalacji

Czy wiecie jak pozbyć sie całkowicie tego Malwarebytes z Panelu sterowania?

Skoro nadal ten program widnieje w Panelu sterowania to oznacza, że nie został do końca odinstalowany.

Proszę o fachową poradę.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

komentarz zamknięcia: Problem został rozwiązany
komentarz 21 stycznia 2020 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,380 p.)

Udało mi sie pozbyć tego badziewia z systemu za pomocą programu: Wise Program Uninstaller. Na początku nie pomogła opcja "Odinstaluj bezpiecznie", ale skuteczna okazała sie opcja "Odinstaluj brutalnie".

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 233 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 402 wizyt

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,580 komentarzy

62,759 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...