• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Projekt aplikacji służącej tworzeniu ankiet oraz odpowiadania na nie.

Cloud VPS
+1 głos
175 wizyt
pytanie zadane 21 stycznia 2020 w C i C++ przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)

Cześć wszystkim, chciałbym wam przedstawić mój projekt https://github.com/Zilib/SimpleDatabaseManager 

Chcę się was zapytać o opinię, oraz rady. Jest tu zapewne wiele błędów, chciałbym się rozwijać i chciałbym poznać wskazówki co robię źle i na czym się skupić. Wiem że mój angielski nie jest perfekcyjny, ale staram się cały czas go ulepszać.

Aplikacja jest aktualnie aplikacją konsolową, więc estetyka pracy w konsoli jest dla mnie mniej znacząca ponieważ zamierzam przenieść projekt do QT. Staram się stworzyć tak bibliotekę, aby tylko ją zaimplementować i wykorzystać.

Aplikacja ma odpowiadać za prostą komunikację aplikacja -> baza danych, użytkownik ma być w stanie wprowadzać do stworzonej wcześnie bazy danych własne ankiety, oraz mieć możliwość odpowiadania na stworzone już ankiety. Projekt nie jest skończony, w następnej kolejności zamierzam aplikację przenieść do QT, albo innego środowiska umożliwiającą pracę z środowiskiem graficznym. 

1
komentarz 21 stycznia 2020 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

Katalogi Debug i Release powinieneś IMO wywalić z repozytorium.

komentarz 21 stycznia 2020 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Dzięki za poradę, gotowe!

Ps
Do tego usunąłem katalog x64
1
komentarz 21 stycznia 2020 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

Masz tam jeszcze libmysql.dll i mysqlcppconn-7-vs14.dll. W opisie powinieneś napisać, jakich dodatkowych bibliotek wymaga ten projekt. Pomyślałbym nad CMake'iem.

komentarz 21 stycznia 2020 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Hmmm... W sumie bardzo dobry pomysł, nigdy wcześniej nie zastanawiałem się nad takim kłopotem. Nie zdarzyło mi się również mieć potrzeby użyć "CMake", więc nie znałem jego zastosowania.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 357 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 328 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez spacex Nowicjusz (200 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 746 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2016 w Nasze projekty przez MrMock Bywalec (2,890 p.)

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...