Dzień dobry, tworzę projekt szkolny, w zasadzie już kończę.
Wykonałem stronę która pobiera za pomocą Fetch API z dwóch źródeł dane, NBP odnośnie walut tradycyjnych i innego pośrednika odnośnie kryptowalut. Jak widać na stronie (link poniżej) są różne przeliczniki, kalkulator walut tradycyjnych i cyfrowych, gazeta z nowinkami również pobieranymi na bieżąco przez API.
Strona projektu: www.biznes-internetowy.pl (domena nie ma nic wspólnego z treścią, po prostu taką miałem wolną więc wrzuciłem pliki dla zobrazowania)
W czym więc problem?
Nie mam żadnego pojęcia o diagramach UML i ciężko przełożyć mi jakąkolwiek teorie, do mojego projektu a muszę jakieś diagramy do projektu dostarczyć. Nie posiadam bazy danych więc diagram klas i erd odpada?
Zostaje zatem zrobienie diagramu przypadków użycia, jeśli błądzę i można dla tej strony zrobić coś więcej, proszę mnie poprawić. Wracając do diagramu przypadków użycia jedyne co przychodzi mi do głowy to rzeczy które po przelaniu na obraz, wyglądają bardzo prymitywnie.
Gdzie "wyszukaj newsy" oraz "wyszukaj kontakt" dodałem czerwieniąc się na policzkach ze wstydu, bo to samo musiałoby tyczyć się wszystkich podstron, ale czy to ma sens?
Proszę o wskazówki odnośnie tego jak mógłbym rozbudować diagram przypadków użycia, aby miał ręce i nogi, oraz czy jest możliwość zrobienia jeszcze innego diagramu UML?
Dziękuje bardzo za pomoc.