• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

$ is not defined jQuery źle podpięte niewidoczne w view

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
145 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2020 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)

W template.blade.php jest podpięte jquery na dole

  <!-- jQuery first, then Popper.js, then Bootstrap JS -->
    <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.2.1.slim.min.js" integrity="sha384-KJ3o2DKtIkvYIK3UENzmM7KCkRr/rE9/Qpg6aAZGJwFDMVNA/GpGFF93hXpG5KkN" crossorigin="anonymous"></script>
    <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.12.9/umd/popper.min.js" integrity="sha384-ApNbgh9B+Y1QKtv3Rn7W3mgPxhU9K/ScQsAP7hUibX39j7fakFPskvXusvfa0b4Q" crossorigin="anonymous"></script>
    <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.0.0/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-JZR6Spejh4U02d8jOt6vLEHfe/JQGiRRSQQxSfFWpi1MquVdAyjUar5+76PVCmYl" crossorigin="anonymous"></script>
  </body>
</html>

a w view translations/ list.blade.php mam kod js podpięty na dole

     @extends('template')
      @section('title')
      
      @if (isset ($title))
       {{ $title }}
      @endif
      
     @endsection

      @section('content')
      {{-- LIST --}}
      <div class="container tables">
        {{-- Search input --}}
      
        <div class="panel panel-default">
        
            <div class="panel-body">
              <div class="form-group">
                <input type="text" name="search"onclick="myFunction()" id="search" class="form-control" placeholder="Search your translations " />
              </div>
                <div class="table-responsive">
                  <h3>Total Data : <span id="total_records"></span></h3>
                  {{-------------------------- Search input ----------------------------------------------}}

      <div class="container tables">
        <h1 class="text-left">Possible Translations</h1>
         <table class="table table-hover">
           <thead>
            <tr>
            <th scope="col">#</th>
            <th scope="col">Translation</th>
            </tr>
           </thead>
           <tbody>
          
            @foreach($translations as $translation)
          
             <tr>
              <th scope="row">{{ $translation->id }}</a></th>
              <th><a href="{{ URL::to('translations/' . $translation->id ) }}"> {{ $translation->name }}</th>
             </tr>
          
            @endforeach
        
          </tbody>
      </table>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>
      </div>
  
  {{-- end list --}}
  <script>
    $(document).ready(function(){
    
     fetch_customer_data();
    
     function fetch_customer_data(query = '')
     {
      $.ajax({
       url:"{{ route('translations.action') }}",
       method:'GET',
       data:{query:query},
       dataType:'json',
       success:function(data)
       {
        $('tbody').html(data.table_data);
        $('#total_records').text(data.total_data);
       }
      })
     }
    
     $(document).on('keyup', '#search', function(){
      var query = $(this).val();
      fetch_customer_data(query);
     });
    });
    </script>
  @endsection('content')

Skąd więc ten błąd? Wszystko sprawia że wyszukiwanie nie działa.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 stycznia 2020 przez Comandeer Guru (599,730 p.)

A czy ten skrypt nie jest przypadkiem przed załączaniem jQuery? Bo ono jest załączane pzred samym zamknięciem strony, a skrypt wyszukiwania jest przed zakończeniem jakiejś sekcji.

komentarz 19 stycznia 2020 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
Może to być to, rano sprawdzę. To jest na bootstrapowym template zrobione i nie wiem czy przeniesienie do góry rozwiąże problem. Lub przyniosę skrypt do template.
0 głosów
odpowiedź 18 stycznia 2020 przez bulgotnik86 Gaduła (3,040 p.)
A może próbujesz użyc funkcji , których  wersja jquery.slim nie obsługuje ?

Spróbuj usunąć tego slima i podpiąc z cdn'a pełna wersje jquery https://code.jquery.com
komentarz 19 stycznia 2020 przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
To też sprawdzę. Dzięki za podpowiedzi!

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 595 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2022 w PHP przez roberto23 Początkujący (270 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 271 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 282 wizyt
pytanie zadane 21 lutego 2016 w JavaScript przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...