• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

BASCOM - komunikacja z bluetooth, zapis w eeprom

Cloud VPS
0 głosów
247 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2020 w Inne języki przez belkocik Początkujący (330 p.)

Czesc. Jest ktos w stanie pomoc jak zaprogramowac mikrokontroler aby komunikowal sie z bluetoothem (hc05)?

Chce dokladnie skorzystac z aplikacji roboremo [ustawilem juz id przyciskow: (button1, button2, button3, button4) i diody led(led1)] i napisac program ktory bedzie komunikowal sie z aplikacja roboremo przez bluetooth i bedzie polegal on, ze bedzie zapisane haslo 4 pinowe w pamieci eeprom i po poprawnym wpisaniu tego pinu zaswieci sie dioda led. Mozecie doradzic w jaki najprostszy spsoob napisac ten program? W takim razie bede musial utworzyc tablice 4 elementowal do ktorej zapisze haslo np: 1234 <- musi to byc zapisane w eepromie, nastepnie utworze druga tablice pusta tez 4 znakowa do ktorej bede "wkladal" liczby po nacisnieciu buttonow1,2,3,4 w aplikacji roboremo i nastepnie porownywal instrukcja warunkowa if po ktorej gdy pin bedzie sie zgadzal to zapali sie dioda led1.

Jak sie z tym uporac? W internecie malo poradnikow dot. bascoma, kazdy pisze w C++, a ja musze to zrobic bo nie pozwolono mi napisac w C++ na zaliczenie. Nie jest dobry  z tego ale tyle napisalem \/. Mozecie mnie nakierowac co i jak? Na jakiej zasadzie wygladaloby to porownywanie wartosci w tablicy?

$regfile = "m32def.dat"
$crystal = 1600000
$hwstack = 32
$swstack = 24
$framesize = 24

Dim pin (3) As word
pin(0) = 1
pin(1) = 2
pin(2) = 3
pin(3) = 4

dim pinZklaw (3) as word

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 288 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2016 w Inne języki przez rafalmagician Obywatel (1,320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 408 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2021 w Inne języki przez Tajniakkk Użytkownik (660 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 76 wizyt

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,896 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...