• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przynależność punktu do odcinka - artykuł

+2 głosów
789 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2020 w Nasze projekty przez MateuszRus Obywatel (1,050 p.)

Matematyka jest w życiu programisty bardzo ważna i będę to powtarzał jak mantrę ❗️☺️

Mam dla Ciebie coś, co może Ci się przydać. Chce Ci zaprezentować temat, którego opisywanie powinno zając maksymalnie kilka linii tekstu i tyle samo kodu 

Ja jednak rozpisałem się na ponad 1500 słów i z tematu „Przynależność punktu do odcinka” wycisnąłem wszystko co się dało. 

Tym czym mogę się jeszcze pochwalić to fakt, że blog istnieje przez 64 dni a już zgromadził prawie 1000 osób na fanpage :)

Miłego wieczoru i czytania.

https://mateuszrus.pl/przynaleznosc-punktu-do-odcinka/

Pozdrawiam, Mateusz.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 stycznia 2020 przez obl Maniak (51,300 p.)
Tak, to przydatne jest aby wiedzieć jak sprawdzić czy punkt należy do prostej. Jednakże w praktyce często (przynajmniej ja) potrzebuję wzoru, który tak naprawdę określi, w jakiej odległości od prostej się znajduje np. kursor myszy aby móc podświetlić obiekt, którym jest linia. I tu już wzór, który przedstawiasz nie wystarczy. Ja używam innego wzoru z paroma warunkami aby to osiągnąć. Mimo wszystko fajny artykuł.
komentarz 12 stycznia 2020 przez MateuszRus Obywatel (1,050 p.)
Dzięki za miłe słowa. Sprawdzę zagadnienie o którym napisałeś. :)
komentarz 12 stycznia 2020 przez obl Maniak (51,300 p.)
Jak chcesz to na pw. mogę ci linka do opisu wzoru, który ja wykorzystuję :)
0 głosów
odpowiedź 12 stycznia 2020 przez Benek Szeryf (93,230 p.)
Kod po polsku nie najlepiej wygląda. Poza tym w liniach 33. i 35. chyba coś poszło nie tak. Dla mnie trochę za dużo lania wody i osobistych wycieczek, dość szybko się znudziłem. W każdym razie widać, że się napracowałeś. Powodzenia w przyszłości :)
komentarz 12 stycznia 2020 przez MateuszRus Obywatel (1,050 p.)
Dzięki za informacje, faktycznie zabrakło słowa ESLE! :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,092 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2019 w Nasze poradniki przez lobo.guru Obywatel (1,920 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 14,940 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2017 w Matematyka, fizyka, logika przez mo290103 Obywatel (1,860 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 527 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2023 w Algorytmy przez Szyszka Gaduła (3,510 p.)

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,085 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...