• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

błąd aktualizacji i przywracanie konfiguracji

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
1,177 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2015 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany
Wczoraj  włączyłem przypadkowo aktualizacje w Win7 i nazbierało ich się ponad 2000. Dziś po włączeniu komputera podczas uruchamiania jest błąd: Niepowodzenie konfiguracji aktualizacji systemu Windows. Trwa przywracanie ustawień.

I tak od 3 godzin. Jak to ominąć? Wszelki rodzaj Tryb Awaryjnego nie działa bo i tak jest błąd aktualizacji.

Jak tylko uda mi się dostać do plików przesiadam się na Linuxa >.<.                                 
Help :(

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Wyłączyłeś to przywracanie? Jeśli tak, to trzeba było poczekać przynajmniej kilka godzin, nawet i dzień, jeśli było ich ponad dwa tysiące. Jeśli przerwałeś i nie uruchamia ci się poprawnie system (nic nie ma na ekranie, czy coś), to zostaje jedynie format. Jeśli masz komunikat, że trwa przywracanie, to jak wyżej: poczekaj cierpliwie, chyba się nie pali laugh

komentarz 4 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Fakt, przerwałem aktualizacje. Niby trwa wycofywanie zmian na starcie systemu, ale zwyczajnie nie chce mi sie czekać. Pisze z zapytaniem czy da się to ominąć.
0 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)

Panie i panowie a oto są konsekwencje nie instalowania aktualizacji systemu Windows! :)

Dlatego (i z kilku innych powodów) cieszę się że w Windows 10 nie ma wyboru i aktualizacje są instalowane automatycznie - moim zdaniem bardzo dobra decyzja Microsoftu.

Wracając do tematu... Jeśli chcesz tylko odzyskać pliki to proponuję skorzystać z jakiegoś LiveCD (może być Linux) i przez niego zgrać pliki na jakiś dysk zewnętrzny lub pendrive. No chyba że masz drugi komputer to możesz po prostu podłączyć do niego dysk z tego komputera i zgrać pliki. Skoro tryby awaryjne nie działają to nic lepszego mi do głowy nie przychodzi.

Oczywiście też na pewno posiadasz kopie zapasową danych prawda? :) (oczywiście domyślam się że nie a to błąd bo gdyby padł Ci dysk to koniec...)

komentarz 4 sierpnia 2015 przez niezalogowany
A na kij mi takie aktualizacje, system na działać a nie co chwila wprowadzać jakieś ficzery i inne keylogery.
komentarz 4 sierpnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)
Nie, na pewno nie na kij a na poprawę bezpieczeństwa i łatanie dziur ;)

Miałeś gdzieś w aktualizacjach keyloggera? Jeśli tak to chyba mamy jakieś inne Windowsy.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 9,305 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 7,605 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 334 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2018 w Sprzęt komputerowy przez NeQ Początkujący (470 p.)

93,442 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,690 komentarzy

62,804 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...