• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

E14 praktyka

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
551 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2020 w Egzaminy zawodowe przez Rafał Masny Obywatel (1,700 p.)
Czy pojawia się zadanie z JS na E14? Z tego co widzę, to tylko PHP (związane z bazą).

Jak się przygotować do zadań z SQL i PHP? Stronę w HTML zrobię, ale myślę, że to za mało na 75%

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 stycznia 2020 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
wybrane 6 stycznia 2020 przez Rafał Masny

Najlepsza
Oczywiście że pojawiają się zadania z JavaScriptu. Z tego co wiem to jest 50 procent szans albo dostaniesz JS, albo PHP. Ja ze swojej strony polecam ci naukę JS czy PHP przez projekty.

SQL to najlepiej wyćwiczyć stawiając sobie bazkę i próbując wykonywać zapytania. Możesz zrobić import bazy z matury z informatyki i na niej wykonywać zapytania z poziomu SQL w PHPMyAdmin.

Jeśli nie chcesz stawać bazy to np. na portalu HackerRank masz gotową baze i zadania do tej bazy do napisania w SQL. Minus tego jest taki, że jeśli nie bardzo orientujesz się w języku angielskim może ci być trudno.
komentarz 6 stycznia 2020 przez Rafał Masny Obywatel (1,700 p.)
Przeczytałem w arkuszu, że swoją pracę trzeba nagrać na płytę. Folder ma być skompresowany?
1
komentarz 6 stycznia 2020 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
Chyba nie, to już się dopytasz nauczyciela. Folder o ile się nie mylę ma być nazwany twoim peselem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 371 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2018 w Egzaminy zawodowe przez adrian28 Użytkownik (540 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,044 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2018 w Egzaminy zawodowe przez adrian28 Użytkownik (540 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 575 wizyt

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,390 komentarzy

62,653 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...