• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Porty nie działaja

Cloud VPS
0 głosów
298 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez prymex Obywatel (1,250 p.)
Witam mam 2 komputery i na jednym zainstalowałem Ubuntu Server i pobrałem SSH (tak jak na serii z tego systemu)

łącząc się z drugiego komputera na ten pierwszy w sieci wewnętrznej wszystko działa. Ale chciałem pójść krok dalej i żeby móc z 2 innym sieci łączyć się na Ubuntu Server zewnętrzym adresem IP więc, w routerze udostępniłem port 22 tylko że niestety nie wiem co jest nie tak po prostu wyskakuje bład:
"ssh: connect to host 19X.XXX.XX.XX port 22: Connection timed out".

Czy ktoś jest mi wstanie pomóc z góry dziękuję

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 stycznia 2020 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Czy wyłączyłeś firewalla na swoim serwerze? Z reguły to on powoduje problemy z wszelkimi połączeniami z zewnątrz.
komentarz 3 stycznia 2020 przez prymex Obywatel (1,250 p.)
To znaczy sprawdzając nawet porty programem jest napisane że porty nie są otwarte. Także obstawiał bym że problem leży po stronie routera
komentarz 4 stycznia 2020 przez prymex Obywatel (1,250 p.)
Wchodząc nawet na strony żeby sprawdzić czy te porty są otwarte. Jest napisane że nie są

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 317 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 378 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez jugan Nowicjusz (240 p.)
+3 głosów
1 odpowiedź 609 wizyt
pytanie zadane 23 października 2023 w Bezpieczeństwo, hacking przez Anon912 Początkujący (300 p.)

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,716 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...