+ wykończenie 60 tys.
oj bardzo w ta wątpię... :) Znacznie więcej...
Ja 8 lat temu miałem różne dylematy co i gdzie kupić i powiem Ci, że w poznaniu mieszkania w tamtym czasie ok. 70m2 to ceny >500tys., a pod Poznaniem ok. 20km domek można było kupić za ok. 300-400 tys. jak też zrobiłem. I powiem Ci że nie żałuję, fakt, dojazdy do Poznania zajmują trochę czasu i 2 samochody są jednak potrzebne, ale masz spokój... po pracy wychodzisz na ogród i masz zero ruchu samochodów.. kawałek spokojnego miejsca... Dzieciaki mają ogródek itd. Do tego powiem Ci, że gdy kupowałem dom to w mojej miejscowości (a w sumie to oficjalnie wiosce) był jeden większy sklep... po kilku latach mam 4 małe markety typu Teso/Dino, publiczną szkołę i przedszkole, wiele przedszkoli / żłobków prywatnych w okolicach, wiele firm, pocztę blisko itp. itd. Generalnie nawet na siłkę z multisportem pieszo chodzę 10 minut od chaty :)
Także osobiście polecam takie małe miejscowości blisko dużej aglomeracji. Owszem, nie masz np. kina czy teatru pod nosem ale nie oszukujmy się, nie korzysta się z tego codziennie :) A kupisz spokojnie domek/bliźniak w cenie mieszkania w dużym mieście...