• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z kolorami w Windowsie 10

0 głosów
160 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez nielotweb Bywalec (2,240 p.)
zamknięte 24 grudnia 2019 przez nielotweb

Cześć,

Kupiłem nowy monitor Samsung The Space LS27R750QEUXEN i monitor ma pewien problem z paletą kolorów. A dokładnie kolor niebieski jest wyświetlany jako fioletowy. Rzecz w tym że to nie wyświetla się tak przez monitor tylko przez Windows.

Nie wiem jak to wyjaśnić ale połowa rzeczy np. tapeta która jest cała niebieska wyświetla się normalnie jako normalny niebieski. Natomiast gdy odpalę np. chrome i otworzę facebook'a to w nim wszystkie kolory (niebieskie) są fioletowe a nie niebieskie. Lecz np. gdy odpalę film na yt, i występują w nim niebieskie kolory to wyświetla się normalnie.

Czyli tak jakby Windows zmieniał kolor niebieski na fioletowy.. Dodam że gdy podłączam monitor do laptopa to wszystko śmiga ładnie. 

Wie ktoś jak to mogę naprawić? Jestem pewien że to coś nie tak od strony windowsa a nie monitora..

Tutaj przykłady o co mi chodzi dokładnie:

1.  Paleta barw w photoshopie na jednym monitorze wygląda normalnie tzn. wyświetla się kolor niebieski, a na drugim (z tym problemem) wyświetla się jako fioletowy pomimo że jest ta sama wartość rgb: https://imgur.com/a/XbJtgd5

Ktoś coś jak mogę to naprawić?

komentarz zamknięcia: Dobra nie ważne, 3 dni szukałem rozwiązania, napisałem ten temat i od razu znalazłem rozwiązanie.. Wyłączyłem freesync w monitorze i wszystko śmiga.
komentarz 24 grudnia 2019 przez nielotweb Bywalec (2,240 p.)
Dobra nie ważne, 3 dni szukałem rozwiązania, napisałem ten temat i od razu znalazłem rozwiązanie.. Wyłączyłem freesync w monitorze i wszystko śmiga.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 700 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 626 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 713 wizyt

93,757 zapytań

142,716 odpowiedzi

323,363 komentarzy

63,353 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...