• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Laguje się system na sekundę.

Cloud VPS
0 głosów
316 wizyt
pytanie zadane 14 grudnia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Malimi1 Nowicjusz (170 p.)

Witam, mam pewien problem z laptopem. 

A więc do rzeczy, oglądając film w systemowym odtwarzaczu nagle zrobil się czarny ekran i wydał dźwięk taki jakby odlaczyłbym np. myszkę czy pendrive. Wyskoczył komunikat dokładnie już nie pamiętam jaki, ale coś w stylu " nowe ustawienia zostały ustawione i że trzeba uruchomić system od nowa" tylko że oglądałem film heh. No i kiedy uruchomiłem ponownie wtedy zaczął co parę sekund zacinac się kursor myszki(ruszam nim w kółko i przycina się na sekundę i tak cały czas) i ogólnie obraz też. Na innym forum znalazłem lekka pomoc, żeby przywrócić system do ostatniej aktualizacji i podziałało, na jeden dzień, z tego co mi się wydaje to przez chyba nowa aktualizacje WiN 10. Bo za każdym razem muszę używać komendy rstrui.

No i tutaj moje pytanie, mogę jakoś zatrzymać aktualizowanie się systemu? Lub jakiś inny sposób na to żeby się tak nie zacinal, bo nie powiem nie da się normalnie korzystać z laptopa. 

Jest na Windowsie 10. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 14 grudnia 2019 przez Scheduler Mądrala (6,950 p.)
Ustawienia -> aktualizacje i bezpieczeństwo(czy jakoś tak) -> windows update -> zaawansowane. Masz tam opcje do pauzowania łatek bezpieczeństwa i aktualizacji. Spróbuj najpierw z aktualizacjami, jak dalej będzie to łatki też zablokuj.
komentarz 14 grudnia 2019 przez Malimi1 Nowicjusz (170 p.)
Tak zrobię, ale akurat jestem w procesie przywracania heh. Dzięki za odpowiedź.

Edytuje jak podziała :))

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,140 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 216 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 1,124 wizyt

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,727 komentarzy

62,840 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...